§ 3 Jätehuoltolautakunnan tutustuminen Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan

Lataa  Kuuntele 

TRE:6649/01.04.01/2021

Päätöspäivämäärä

4.1.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kuntien yhteistoimintasopimuksen mukaisesti alueellisessa jätehuoltolautakunnassa on 16 jäsentä, joista kahdeksan on Tampereen ja kahdeksan seudun kuntien nimeämiä. Kuntavaalien myötä jätehuoltolautakunnan kokoonpano muuttui suurelta osin. Myös toimintaympäristössä on vuoden alussa tapahtumassa olennaisia muutoksia lainsäädännön muuttumisen ja uusien jätteiden käsittelymenetelmien vuoksi.

Jätehuoltolautakunnan toiminnan kannalta on tarkoituksenmukaista järjestää lautakunnan jäsenille mahdollisuus tutustua Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan. Koulutustilaisuus pidetään 27.1.2022 Tampereella Tarastenjärven jätekeskuksella sekä Nokialla Koukkujärven jätekeskuksella. Liitteessä on esitetty koulutustilaisuuden alustava ohjelma.

Alueellinen jätehuoltolautakunta on 8.12.2021 § 67 päättänyt esittää, että jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet oikeutetaan osallistumaan 27.1.2022 pidettävään koulutustilaisuuteen ja että tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista.

Tilaisuuden kustannukset ovat noin 1 300 euroa sekä mahdolliset matka- ja ansionmenetyskorvaukset.

Osallistumismaksut sekä KVTES:n mukaiset mahdolliset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset voidaan maksaa tamperelaisten luottamushenkilöiden osalta kustannuspaikalta 113101 Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012 Luottamushenkilökoulutus. Seutukuntien edustajien osalta KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113132, Lautakunnat yhteiset, sisäinen tilaus 26299.

Tampereen kaupungin luottamushenkilöiden koulutusta ja opintomatkojen periaatteita koskevan konsernimääräyksen mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta matkoille ja koulutustilaisuuksiin lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestari päättää matkoille ja tilaisuuksiin osallistumisesta perusteltujen esitysten pohjalta tapauskohtaisesti. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen. 

Hallintosäännön 34 §:n perusteella pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Alueellisen jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet oikeutetaan osallistumaan 27.1.2022 pidettävään koulutustilaisuuteen.

Osallistumismaksut sekä KVTES:n mukaiset mahdolliset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan tamperelaisten luottamushenkilöiden osalta kustannuspaikalta 113101 Toimielimet yhteiset, sisäinen tilaus 20012 Luottamushenkilökoulutus. Seutukuntien edustajien osalta KVTES:n mukaiset mahdolliset matkakustannusten korvaukset ja ansionmenetyskorvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113132, Lautakunnat yhteiset, sisäinen tilaus 26299.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari