§ 9 Pysäköintirajoitusten lisääminen ml. talvipysäköintirajoitukset Suomalankadulle, Jankankadulle ja Lautamiehenkadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:912/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

1.2.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomalankadulla on pysäköinti rajoituksetonta molemmin puolin katua. Läheisten kerrostalojen valmistuttua pysäköinti on huomattavasti lisääntynyt Suomalankadun molemmin puolin haitaten liikennettä etenkin talviaikana. Kunnossapitokalustonkin on ollut vaikeaa, välillä jopa mahdotonta päästä ajamaan pysäköityjen autojen välistä.

Jotta Suomalankadun liikennöinti saadaan pidettyä turvallisena ja sujuvana myös talviaikana, lisätään kadun molemmille puolille talvipysäköintirajoitukset aikavälille 15.11.-30.4. Itäpuolella pysäköinti on kielletty parittomina viikkoina maanantaista lauantaisin ja länsipuolella parillisina viikkoina. Sunnuntaisin pysäköintiä ei rajoiteta kummallakaan puolen katua vaan sitä pidetään ns. vaihtopäivänä, jolloin asukkaat voivat rauhassa vaihtaa kadun puolta. Suomalankadun päähän lisätään pysyvä pysäköintikieltoalue, jotta saadaan kääntöpaikka pysymään vapaaana. Muutoin kesäaikana pysäköinti en edelleen sallittu molemmin puolin katua rajoituksetta.

Jankankadun länsipäähän lisätään myös pysäköintikieltomerkki, jotta mahdollinen pysäköinti ei Suomalankadun rajoitusten tultua leviä kapealle katuosalle. Lautamiehenkadun pohjoisosalle lisätään Jankankadun ja Suomalankadun välille C2 -merkit (Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty) lisäkilvellä "Ei koske tonteille ajoa", koska ko. katuosa on kaavassakin merkitty kevyen liikenteen väyläksi, jolla ajo tonteille on sallittu.

Liikennemerkkimuutokset toteutetaan suunnitelman 1/21760 mukaisesti.

 

Päätös

Suomalankadun, Jankankadun ja Lautamiehenkadun liikennemerkkimuutokset toteutetaan suunnitelman 1/21760 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell