§ 22 Hallinto-oikeuden päätös koulutuspäällikön virkavalintaa koskevassa asiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:2352/01.02.01/2020

Päätöspäivämäärä

7.2.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Minna Kaipinen, puh. 040 800 4581, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen seudun ammattiopiston johtaja Outi Kallioinen on ottanut päätöksellään 1.6.2020 § 98 koulutuspäällikön virkaan insinööri (AMK) Ilkka Hakalan. Virkaa hakenut A teki oikaisuvaatimuksen asiasta vaatien päätöksen kumoamista. Tampereen kaupunginhallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen perusteettomana ja A valitti asiasta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen vaatien päätösten kumoamista ja virkavalinnan tekemistä uudelleen. 

Hallinto-oikeus hylkäsi A:n vaatimukset päätöksellään 9.11.2021, päätösnumero 21/0464/2, katsoen että A:ta ei ole pidettävä koulutuksen, työkokemuksen eikä muiden objektiivisesti arvioitavissa olevien ansioiden perusteella ansioituneempana kuin virkaan valittua Hakalaa. Päätöksessä todettiin, että valintapäätös ei ole ollut naisten ja miesten tasa-arvosta annetun lain vastainen. Hallinto-oikeuden mukaan A:ta ei ole syrjitty viran täytössä muullakaan väitetyllä perusteella. A:n vaatimus oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta hylättiin. Hallinto-oikeuden päätös on saavuttanut lainvoiman.

Liitteenä oleva hallinto-oikeuden päätös on pidettävä salassa viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 29-kohdan perusteella.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta, esitysten tekemisestä, muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä, muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä ja kanteluihin vastaamisesta, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Hallinto-oikeuden päätös koulutuspäällikön virkavalintaa koskevassa asiassa merkitään tiedoksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala