§ 7 Vieraanvaraisuus Suomen Sotaveteraaniliitto ry:lle 31.5.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:789/00.04.02/2022

Päätöspäivämäärä

28.1.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintakoordinaattori Erika McSherry, puh. 040 758 1724, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen Sotaveteraaniliitto on perustettu 1957. Tapahtuman teema on Viimeinen iloinen liittopäivä. Keskuudessamme vielä olevien 4 500 veteraanin keski-ikä on 96–97 v. Sotaveteraaniliitto avustaa veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään. Tulevaisuudessa paikallisyhdistykset, piirit sekä lopuksi liitot lakkautetaan ja toiminta siirtyy velvoituksineen perustettaville perinneyhdistyksille; arviolta noin 3–5 vuoden prosessi on lähtenyt liikkeelle jo lakkautetuista veteraanittomista pikkuyhdistyksistä. Kaksipäiväiset liittopäivät vietetään nyt yksipäiväsenä liittojuhlana ja -kokouksena kestityksineen. Viimeinen iloinen liittopäivä välittää laulun, musiikin, runojen ja juhlapaikkakunta Tampereen yhdyskuntarakenteen keskeltä kiitokset itsenäisestä Suomestamme, maailman onnellisimmasta maasta, jonka juhlan veteraanit ja heidän jo edesmenneet sotiemme veteraaniveljensä ja -sisarensa ovat meille uusille polville perinnöksi antaneet. Tilaisuus tallennetaan ja se on nähtävissä monipuolisesti omissa ja palvelukodeissa.

Myöntämisperusteet:
- merkittävä yleishyödyllinen valtakunnallinen liitto, yhdistys tai yhteisö järjestää vaikutukseltaan mittavan, pääsääntöisesti kertaluontoisen tapahtumansa tai kokouksensa Tampereella
- muut Tampereen kaupungin imagon tai kansainvälisen näkyvyyden kannalta merkittävät tapahtumat harkinnan mukaisesti
(Vieraanvaraisuuksien ja huomionosoitusten periaatteet Tampereen kaupungilla)

Hallintosäännön 34 § kohtien 7 ja 10 mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustustilaisuuksien ja juhlaliputuksen järjestämisestä sekä vieraanvaraisuuden periaatteista sekä kaupungin edustustilojen käytöstä.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n 31.5.2022 järjestettävän liittopäivän juhlatilaisuuden kustannuksiin 4000 euroon asti (alv 0 %).

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113227 vieraanvaraisuudet, sisäinen tilaus 20130 PR-kulut. 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari