§ 18 Oire-Holter 1-7 vrk lausuntopalvelun hankinta RemoTest Lausuntopalveluilta

Lataa  Kuuntele 

TRE:1382/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.2.2022

Päätöksen tekijä

Z/Palvelujohtaja, johtava ylihammaslääkäri, vastaanottopalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Ylilääkäri Kati Myllymäki, puh. 040 801 6905, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Maarit Ahopelto, puh. 040 806 3506, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sydämen rytmihäiriöt ovat hyvin yleinen oire perusterveydenhuollossa ja niiden diagnostiikka tapahtuu pääosin perusterveydenhuollossa, Diagnostiset välineet ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana.

Perinteiden vuorokausi rekisteröinnin rinnalle on tullut muitakin vaihtoehtoja oirekuvan mukaan. Oire-ekg rekisteröi kolmikanavaisesti sydämen rytmiä. Laitteen käyttö sekä potilaalle, että henkilökunnalle on helppo, erityisosaamista ei vaadita ja sitä voidaan toteuttaa kaikilla terveysasemilla (toisin kuin vuorokausi rekisteröinnit). Näin voidaan myös purkaa ruuhkautunutta tutkimustilannetta (jono yli 3kk).

RemoTest Lausuntopalvelut (y-tunnus 3087286-2) on tarjonnut vastaanottotoimintaan Oire-Holter-1-7 vrk tutkimuksia hintaan 95 euroa lausunto. Hankinta voidaan tehdä pilottina toistaiseksi ja sen avulla pystytään näkemään helpottuuko ruuhkautunut jonotilanne ja väheneekö kalliimpien tutkimusten käyttö. Sopimuksen irtisanomisaika on 3 kk. Arvioitu vuosikustannus on noin 40 000 euroa. Sopimuskausi astuu voimaan, kun sopimus on allekirjoitettu.

Esitetään, että hankitaan RemoTest Lausuntopalveluilta Oire-Holter 1-7 vrk lausuntopalvelu hintaan 95 euroa /toimitettu lausunto. Kustannukset maksetaan pilotoitavilta terveysasemilta. Arvioitu vuosikustannus on noin 40 000 euroa. Hankinnan kustannukset jää alle kansallisen kynnysarvon.

Sopimuskausi astuu voimaan, kun sopimus on allekirjoitettu.

Palvelujohtajan päätösvalta perustuu sosiaali-​ ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan päätökseen 31.12.2020 § 81 toimintasäännön liitteen delegointimatriisiin.

 

Päätös

Hankitaan Oire-Holter-1-7 vrk RemoTest Lausuntopalveluilta (y-tunnus 3087286-2) hintaan 95 euroa / toimitettu lausunto. Hankinta toteutetaan pilottina ja se on voimassa toistaiseksi 3 kk irtisanomisajalla.

Hankinnan kustannukset maksetaan pilotoitavilta terveysasemilta.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Ylilääkäri Kati Myllymäki, palvelujohtajan 1. varahenkilö