§ 21 Tiera Verkkokauppa plus -puitejärjestelyyn liittyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1225/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.2.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Jan Kivinen, puh. 041 730 2949, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala,​ puh. 050 558 8958,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kuntien Tiera Oy on kunta-asiakkaidensa omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään, että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä, ja että yhtiö palvelee julkisen edun edellyttämän julkisen palvelun toteuttamista. Kuntien Tiera Oy:n hallintoelimissä on mukana omistajien keskeisiä viranhaltijoita. Kaikki Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen, yhtiökokouksen, ohjausryhmien, nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Tampereen kaupunki, Hämeenkyrön kunta, Kangasalan kaupunki, Lempäälän kunta, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki, Pirkkalan kunta, Vesilahden kunta ja Ylöjärven kaupunki ovat Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistajia.

Kuntien Tiera Oy on kilpailuttanut Tiera verkkokauppa plus -ICT-laitteiden, -palveluiden ja -ohjelmistojen sekä hyvinvointi- ja opetusteknologioiden hankintakanavan sopimuskaudeksi 2022 - 2025. Tampereen kaupunki ja edellä mainitut Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa mukana olevat kunnat ja kaupungit olivat ilmoittaneet kiinnostuksensa yhteishankintaan ja arvionsa hankintavolyymeistään.

Hankintalain 20 §:n mukaan hankintayksikön katsotaan täyttäneen lain mukaiset velvoitteensa, kun se hankkii tavaroita tai palveluja yhteishankintayksiköltä taikka hankkii tavaroita, palveluja taikka rakennusurakoita käyttäen yhteishankintayksikön tekemää hankintasopimusta, 42 §:ssä tarkoitettua puitejärjestelyä taikka 49 §:ssä tarkoitettua dynaamista hankintajärjestelmää.

Tampereen kaupunki ja Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa mukana olevat kaupungit ja kunnat liittyvät Tiera Verkkokauppa plus -puitejärjestelyyn osa-alueen Opetusteknologiat ja niihin kuuluvat tarvikkeet (XR, robotiikka, STEM ja muut laitteet ja ratkaisut) osalta.

Hankinnan ennakoitu vuosiarvo on 200 000 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palvelupäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Ulf Schnabel. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.7.2021 § 90) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään liittymissopimus Tiera Verkkokauppa plus -puitesopimukseen: Tiera Verkkokauppa plus -ICT-laitteiden, -palveluiden ja -ohjelmistojen sekä hyvinvointi- ja opetusteknologioiden hankintakanava, Tampereen kaupungin, Hämeenkyrön kunnan, Kangasalan kaupungin, Lempäälän kunnan, Nokian kaupungin, Oriveden kaupungin, Pirkkalan kunnan, Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin osalta ja otetaan käyttöön puitesopimuksen osa-alue Opetusteknologiat ja niihin kuuluvat tarvikkeet (XR, robotiikka, STEM ja muut laitteet ja ratkaisut).

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palvelupäällikkö Ulf Schnabel.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala