§ 21 Tampereen keskustan kehittämisen Kolmikantasopimuksen 2022-2023 hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1759/00.01.06/2022

Päätöspäivämäärä

1.3.2022

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta ja hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki / Kehitysohjelma Viiden tähden keskusta ja Tampere Tunnetuksi ry ovat neuvotelleet Tampereen keskustan kehittämisen Kolmikantasopimuksesta 2022-2023 jossa Tampere Tunnetuksi ry edustaa Tampereen keskustan liike-, toimitila- ja asuinkiinteistöjä, keskustan elinkeinoelämää ja yrittäjiä. Sopimuskausi on 1.1.2022 – 31.12.2023. Osapuolet neuvottelevat myöhemmin sopimuskauden jatkamisesta tai uudesta sopimuksesta. Osapuolten yhteisenä tavoitteena on lisätä Tampereen kaupunkikeskustan vetovoimaa ja viihtyisyyttä edesauttamalla kulloinkin voimassa olevan keskustan kehittämisohjelman tavoitteiden ja hankkeiden toteutumista. Yhdistys ja kaupunki edistävät ydinkeskustan turvallisuutta, siisteyttä ja viihtyisyyttä parantavia toimenpiteitä. Tavoitteena on luoda keskustasta kauppakeskusmaisesti koordinoitu viihtyisä, toimiva, monipuolinen ja tunnettu kaupunkikeskusta. Tampereen keskusta on haluttu kauppapaikka ja investointien kohde. Osapuolten tavoitteena on myös edistää uudenlaista kaupunkikulttuuria ja ihmisten aktiivista osallistumista kaupunkikulttuurin tekemiseen.

Yhdistys toimii keskeisenä keskustan yrittäjien ja kiinteistöjen vuorovaikutuskanavana keskustan kehittämiseen liittyvissä suunnittelu- ja kehittämisprosesseissa. Tavoitteena on käydä entistä parempaa dialogia keskustan yritysten kanssa ja arvioida myös kehittämistoimenpiteiden vaikutusta keskustassa toimiviin yrityksiin. Yhdistys toimii nopeana toimijana kiireellisyyttä vaativissa keskustan kehittämisen toimenpiteissä, ja niistä sovitaan erikseen tästä sopimuksesta.

Sopimusvelvoitteet ja osapuolten työnjako on määritelty Kolmikantasopimuksessa yksityiskohtaisesti.

Kolmikantatoiminta rahoitetaan 1/3 jäsenmaksuilla, 1/3 muilla tuloilla ja 1/3 Tampereen kaupungin rahoituksella. Kaupungin rahoitusosuus on kolmasosaperiaatteella 100.000 euroa (+alv) vuodessa.

Hankintalain kannalta kyseessä on käyttöoikeussopimus, jossa on taloudellista vastiketta vastaan tehty kirjallinen sopimus, jolla Tampereen kaupunki siirtää palvelujen tarjoamisen hallinnoimisen sekä siihen liittyvän toiminnallisen riskin Tampere Tunnetuksi ry:lle. Siirtämisen vastikkeena on palvelujen käyttöoikeus ja maksu yhdessä. Palvelut ovat Liite E mukaisia erityisiä palveluja kuten tapahtumapalvelut, kulttuuritapahtumien järjestäminen muut yhteisöön liittyvät ja yhteiskunnalliset palvelut sekä erilaiset yhdistyspalvelut.

Sopimus on neuvoteltu suorahankintana, koska teknisestä syystä vain tietty toimija voi toteuttaa hankinnan koska järkeviä vaihtoehtoisia tai korvaavia ratkaisuja ei ole eikä kilpailun puuttuminen johdu hankinnan ehtojen keinotekoisesta kaventamisesta. Hankinnasta tehdään suorahankintailmoitus Hilma- ja TED-palveluun. 

Hyväksyttävä sopimus on asiakirjoissa liitteenä.

Sopimussisällössä olevista aluevuokrausasioista, jotka kuuluvat kiinteistöjohtajalle ja Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmälle, on keskusteltu kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin ja toimistosihteeri Erja Parkkalin kanssa.

 

Päätös

Hyväksyn liitteenä olevan Tampereen keskustan kehittämisen Kolmikantasopimuksen 2022-2023. Sopimuksen kustannukset maksetaan Kehitysohjelma Viidentähden keskustan määrärahoista kustannuspaikalta 154024 projektilta K1540_017910311 Kolmikantayhteistyö, ehdolla, että kaupunginvaltuusto hyväksyy rahoituksen osana vuosittaista talousarviotaan. Tämä päätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta kun sopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Hankajohtaja Tero Tenhunen