§ 46 Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle opettajarekisteriä ja opettajatiedonkeruuta koskevasta selvityksestä

Lataa  Kuuntele 

TRE:1705/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.3.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöpäällikkö Mariikka Mertanen, puh. 040 806 4083, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen ja sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari:

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää lausuntoa opettajarekisteriä ja opettajatiedonkeruuta koskevasta selvityksestä (VN/3049/2021). Lausunto tulee antaa Lausuntopalvelun kautta 25.3.2022 mennessä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti helmikuussa 2021 opettajarekisteriä ja opettajatiedonkeruuta koskevan selvitystyön. Selvitysryhmän tehtävänä oli selvittää, mihin käyttötarkoituksiin rekisteri tarvittaisiin, mikä olisi rekisterin kohderyhmä ja millaisia lainsäädäntötarpeita ja tietosuojakysymyksiä opettajarekisterin perustamiseen liittyisi. Lisäksi tarkoituksena oli selvittää opettajarekisterin toteuttamisvaihtoehtoja ja kustannuksia sekä saada tietoa mahdollisuuksista vastata opettajia koskevan tiedonsaannin tarpeisiin kehittämällä olemassa olevia tiedonkeruun menetelmiä ja tietovarantoja.

Opettajarekisteri ja opettajatiedonkeruu koskettavat Tampereen kaupungissa sekä perusasteen että toisen asteen koulutusta. Palvelualueet ovat yhteistyössä laatineet liitteenä olevan lausunnon selvityksestä.

Hallintosäännön 36 § 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Opetus- ja kulttuuriministeriölle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto opettajarekisteriä ja opettajatiedonkeruuta koskevasta selvityksestä.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala