§ 48 Tampereen kaupungin osallistuminen mastersyleisurheilun MM-kilpailujen toteuttamiseen ja tapahtumaa koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6309/12.04.01/2020

Päätöspäivämäärä

23.3.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupunki, World Masters Athletics ja Suomen Urheiluliitto ovat solmineet konsernijohtajan päätöksellä 25.8.2021 § 110 hyväksytyn isäntäkaupunkisopimuksen mastersyleisurheilun MM-kilpailujen, eli World Masters Athletics Championships -tapahtuman järjestämisestä Tampereella 29.6. - 10.7.2022. Päätapahtumapaikkana on Tampereen stadion ja tapahtumaan odotetaan noin 4 500 urheilijaa ympäri maailman.

Tapahtuma tukee Tampereen tavoitteita olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä. Elämyskaupungin yksi keskeinen ulottuvuus on vilkas, ympärivuotinen tapahtumatoiminta. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen Tampereen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee kaupunkiin lisää suurtapahtumia.

Tapahtuman paikallisista järjestelyistä vastaa Tampereen Pyrintö ry yhdessä Kunto-Pirkat ry:n kanssa. Tampereen Pyrintö ry on yksin kaupungin sopijakumppanina ja vastuussa tapahtuman järjestämisestä suhteessa kaupunkiin.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Pyrintö ry solmivat sopimuksen tapahtuman vastuista, käytännönjärjestelyistä ja kaupungin kokonaistuesta tapahtumalle. Sopimus on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 § 1 mom. 17 kohdan perusteella.

Sopimusta laadittaessa on arvioitu EU:n valtiontukisääntöjen vaikutusta sopimuksen sisältöön. Arvioinnin perusteella on todettu, että kaupungin tukea tapahtumalle ei lueta valtiontueksi, koska tuensaajan ei katsota olevan yritys EU:n kilpailuoikeuden merkityksessä eikä tapahtumassa ei ole kyse taloudellisesta toiminnasta tai kilpailua vääristävästä toiminnasta.

Sopimuksen mukaisen yhteistyön käytännön tahoina kaupungin vastuiden osalta toimivat elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen vetovoiman ja edunvalvonnan palveluryhmän tapahtumapalvelut ja sivistyspalvelujen palvelualueen liikunnan ja nuorison palveluryhmä.

Hallintosäännön 36 §:n 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupunki osallistuu Tampereella 29.6. - 10.7.2022 järjestettävien mastersyleisurheilun MM-kilpailujen (World Masters Athletics Championships) toteuttamiseen liitteenä olevassa sopimuksessa määritellyin ehdoin.

Tampereen kaupungin ja Tampereen Pyrintö ry:n välinen sopimus hyväksytään. Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

Tapahtumasta aiheutuvat, sopimuksessa mainitut kustannukset maksetaan kustannuspaikoilta 113002, Suurtapahtumat ja 154029, Tapahtumapalvelut.

Lausunnot

Lakimies Janne Kytö:
Lakiyksiköllä ei huomautettavaa.

Talousjohtaja Jukka Männikkö:
Tampereen kaupungin taloudellinen tuki tapahtumalle sisältyy konsernihallinnon vuoden 2022 palvelu- ja vuosisuunnitelmaan.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala