§ 43 Kesäkeitaan operaattorin suunnittelu- ja toteutuspalvelun hankinta vuodelle 2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:2162/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

18.3.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-​Kaisa Heinämäki,​ puh. 040 639 7701,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi ja Tapahtumatuottaja Matilda Salminen,​ puh. 040 586 6453,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Keskustorin kesäkeidas on vehreä, viihtyisä ja tyylikäs yhteisterassi Tampereen teatterin ja Raatihuoneen välissä, joka toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021.​ Kesäkeidas on Tamperelaisten ja matkailijoiden olohuone, jossa on monipuolisesti laadukasta ruokaa ja juomaa. Esillä on myös paikallista kulttuuria, urheilua ja musiikkia sekä erilaisia aktiviteettejä koko perheelle. ​Vuonna 2022 Kesäkeidas laajenee myös Molinin tontin alueelle ja toimii kesän suurtapahtuminen näyttämönä ja osaohjelmiston paikkana.​ Kesäkeitaalle valitaan 11 tamperelaista ravintolatoimijaa ja asiakaspaikkoja on 500. ​Kesäkeitaan järjestäjänä toimii Tampereen kaupunki.  

Keskustorin kesäkeitaan tavoitteena vuonna 2022 on jatkaa hyvin alkanutta Keskustorin kehittämisen pilottia luoden pidempikestoisen konseptin kautta vehreyttä ja elämää Keskustorin alueelle. Kesäkeidas tuo laadukasta toiminnallista ulkotilaa Tampereen keskustaan ja mahdollistaa turvallisen ympäristön, jolla saadaan keskustaan lisää asiakkaita ja asukkaille viihtyisää ulkotilaa. Uudet asiakasvirrat Keskustorilla hyödyttävät useita eri yrittäjiä ja laajasti koko keskustaa. Kesäkeidas tarjoaa yrityksille mahdollisuuden kasvattaa omaa palveluaan uudenlaisen toiminnan myötä, se tukee myös kotimaanmatkailua ja luo Tampereelle kiinnostavan koko perheen kohteen.  

Keskustorin kehittäminen on osa Läntisen keskustan kehittämistä ja keskustan elinvoiman kasvua. Keskustorin kesäkeitaan pilotin jatkosta ei ole tehty päätöksiä, jonka vuoksi hankinta Kesäkeitaan suunnittelu- ja toteutuspalvelusta käsittää vain vuoden 2022 toteutuksen. 

Keskustorin kesäkeitaan päivittäisten toimintojen turvaamiseksi on tarpeen hankkia alueelle laadukas ja toimiva suunnittelu- ja toteutuspalvelu, joka vastaa Kesäkeitaan päivittäisestä toiminnasta. Hankittu palvelu pitää sisällään alueen toimintojen etukäteen tehtävän suunnittelun, osallistumisen kesäkeitaan markkinointiin sekä päivittäisen viestinnän ja kommunikoinnin kaikkien kesäkeitaan toimijoiden kanssa, kesäkeitaan muun päivittäisen toiminnan operoinnin sekä alueen toimintojen valvonnan ja huollon. Keskustorin kesäkeitaan suunnittelu- ja toteutuspalvelu hankitaan Event Company Rami Lehtinen Oy:ltä (y- tunnus 1790183-8) ja sen kustannukset ovat palveluntuottajan tarjouksen mukaan enintään 68 400 euroa, alv 0%. 

Lisäksi palveluntuottajan vastuulla on hankkia alueelle tarvittavat turvallisuuspalvelut, siisteys- ja puhtaanapidon palvelut, jätehuolto, screen- ja äänentoistoratkaisut sekä henkilökunnan / kauppiaiden huoltotilat Keskustorin kesäkeitaalle. Palveluntuottaja solmii sopimukset alihankkijoiden kanssa ja laskut palveluista tulevat palveluntuottajalle. Tilaaja maksaa palveluista toteutuvat kulut läpilaskutuksella palveluntuottajalle toteuman mukaisesti, tositteisiin perustuen. Alihankittavien palveluiden kustannukset ovat enintään 161 600 euroa, alv 0 %. 

Hankinnasta on toteutettu kevyt kilpailutus rajoitetun menettelyn kaltaisella menettelyllä. Menettelyssä tarjouspyyntö lähetettiin 25.2.2022 sähköpostitse kolmelle yritykselle. Tarjouksia saatiin määräaikaan mennessä kaksi, ​jotka todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi. Tarjousten vertailuperusteena oli halvin palvelulle tarjottu kiinteä kokonaishinta. Saatujen tarjousten ja vertailujen perusteella valittiin palveluntuottaja toteuttamaan hankinta. Kyseessä on hankintalain (1397/2016) liitteen E:n kynnysarvot alittava palveluhankinta,​ eikä hankintaan siten sovelleta hankintalakia.  

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu-​ ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Keskustorin kesäkeitaan operoinnin suunnittelu-​ ja toteutuspalvelu tilataan Event Company Rami Lehtinen Oy:ltä (y-​tunnus 1790183-​8). Hankinnan kokonaishinta on enintään 230 000 euroa,​ alv 0%. Hankinnan kustannuksista enintään 175 000 euroa,​ alv 0%,​ maksetaan kustannuspaikalta 154029, tapahtumapalvelut ja enintään 55 000 euroa,​ alv 0% kustannuspaikalta 154024,​kehitysohjelmat. Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta,​ kun hankintasopimus on allekirjoitettu. Yhteyshenkilö Tampereen kaupungilta on tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen