§ 24 Sote-hankintatoimen valmistautuminen hyvinvointialueeseen -projekti

Lataa  Kuuntele 

TRE:508/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

16.3.2022

Päätöksen tekijä

Kehittämisjohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Anni Kurvinen, p.040 612 8170, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vs. Kehittämisjohtaja Leena Viitasaari, p. 050 553 8672, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen hankintatoimen valmistautuminen hyvinvointialueeseen edellyttää toimenpiteitä vuonna 2022. Projektin tarkoituksena on koordinoida Tampereen sote-hankintatoimen näkökulmasta keskeisiä hyvinvointialueen valmistelua vaativia asiakokonaisuuksia.

Hyvinvointialueen valmistelu sisältää sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueella hankintasopimusten kokoamista ja siirtämistä koskevaa valmistelutyötä sekä aktiivista roolia hankintojen ja sopimushallinnan HVA-tasoisen suunnittelun osalta. Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen hankinnat ja siten hankintasopimukset muodostavat merkittävän osan HVA-tasoisesti tarkastellen.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueella on laadittu sote-ostopalveluiden raportoinnin kehittämisen tiekartta. Tiekartan tavoitteena on vastata hyvinvointialueelle siirtymisen kannalta keskeisiin Tampereen soten ostopalvelujen raportointi- ja tiedolla johtamisen tarpeisiin. Tiekarttaa toteutetaan tässä projektissa vuonna 2022 ja sen jalkauttaminen saattaa vaatia myös järjestelmätasoisia toimenpiteitä. Ostopalvelujen raportoinnin nykytilan hyvä tuntemus antava hyvän pohjan myös hyvinvointialueen hankintatoimen perustaksi.

Projektin hyötytavoitteena on, että hyvinvointialueen sopimuskokonaisuuden koonti tapahtuu ajallaan ja kattavana kokonaisuutena. Toisena tavoitteena on, että hankintojen ja sopimushallinnan HVA-tasoisessa suunnittelussa ja ohjaamisessa pystytään varmistamaan mukana oleminen ja hyvien käytäntöjen siirtyminen. Kolmantena tavoitteena on palveluiden järjestämisen tuloksellisuuden parantuminen hankintatoimen ja raportoinnin välineiden ja toimintamallien kehittymisen myötä.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 100 000 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 100 000 euroa. Projekti rahoitetaan soten kehittämismäärärahasta (75 000 euroa) sekä sote-kehittämissalkulle allokoidusta keskitetystä ICT-kehittämismäärärahasta (25 000 euroa). 

Projektin toteutusaika on 1.2.2022 - 31.12.2022. Rahoitus on käytettävissä 31.12.2022 saakka. 

Projektin omistaja on sosiaali- ja terveyspalvelujen vs.kehittämisjohtaja Leena Viitasaari. Projektipäällikkönä toimii Anni Kurvinen. Taloushallinnon yhteyshenkilö on Henri Kukkonen.

Projektiin osallistuvan henkilöstön esimiehinä toimivat heidän vakituiset esimiehensä.

Projektiin liittyvistä ICT-hankinnoista päättää tietohallintojohtaja. Kustannuspaikalle 113251 kirjattavien projektin menojen ja tulojen hyväksymisoikeus sekä tilausoikeus kuuluu projektin omistajalle (vs. kehittämisjohtaja), ja lisäksi tilausoikeus kuuluu projektipäällikölle. (Konsernijohtajan päätös 1.3.2022 § 32.) 

Kustannuspaikalle 122000 kirjattavien projektin menojen ja tulojen hyväksymisoikeus, sopimusten hyväksyminen sekä tilausoikeus kuuluu vs. kehittämisjohtajalle. 

Projektiin liittyvien laskujen asiatarkastus kuuluu projektipäällikölle.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhoidon konsernimääräystä ja projektiohjeistusta.

Projekti on käsitelty ja hyväksytty toteutukseen sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämissalkun johtoryhmässä 24.9.2021 ja 25.2.2022.

Toimivalta projektin toteutuspäätökseen perustuu sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen toimintasääntöön. Kehittämisen, hallinnon ja asiakasohjauksen yksikkö toteuttaa palveluryhmien toimintaa yhdistäviä ohjaus- ja kehittämisprosesseja (20 §). Yksikköä johtaa kehittämisjohtaja (22 §).

Päätös

Hankintoihin ja sopimushallintaan liittyvä hyvinvointialueen valmistelutyö sekä Tulokselliset hankinnat 2023 -hankkeen projektien jalkauttaminen -projekti (lyhytnimi Sote-hankintatoimen valmistautuminen hyvinvointialueeseen -projekti) toteutetaan perusteluissa kuvatun mukaisesti.

Projekti toteutetaan ajalla 1.2. - 31.12.2022.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 100 000 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 100 000 euroa. Projekti rahoitetaan soten kehittämismäärärahasta (75 000 euroa) sekä sote kehittämissalkulle allokoidusta keskitetystä ICT-kehittämismäärärahasta (25 000 euroa). Rahoitus on käytettävissä 31.12.2022 saakka.

Projektin omistaja on sosiaali- ja terveyspalvelujen vs.kehittämisjohtaja Leena Viitasaari. 

Projektipäälliköksi nimetään Anni Kurvinen. 

Projektiryhmässä toimivat Anni Kurvinen, Kristiina Lehtinen, Birgit Viitanen ja Päivi Juurinen.

Projektin ohjausryhmään kutsutaan Leena Viitasaari, Maria Päivänen, Maritta Närhi, Eeva Torppa-Saarinen, Antti Markkola, Erja Mäkijärvi, Virva Palomäki sekä Kristiina Lumme (Pirkanmaan hyvinvointialue) ja Anni Kurvinen. Siihen voidaan myös kutsua palveluryhmien nimeämiä edustajia.

Projektin ICT-kehittämiseen liittyvät kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113251 ja projektin SAP-tunnus on K1130_ICT_21_31.
Muut kustannukset, ml. projektipäällikön palkka, maksetaan kustannuspaikalta 122000.

Allekirjoitus

Vs. kehittämisjohtaja Leena Viitasaari