Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 17.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 46 Erikoislääkärin viran perustaminen nuorisovastaanottoon lasten, nuorten ja perheiden palveluryhmään (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:1582/01.02.01/2022

Valmistelija

  • Päivänen Maria, Palvelujohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelujohtaja Maria Päivänen,​ puh. 050 591 1602 ja palvelupäällikkö Piia Niinikoski,​ puh. 050 468 9166,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Leeni Herrala, puh. 040 481 8428, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuuston 16.11.2020 hyväksymässä talousarviossa on varattu rahoitus erikoislääkärin viran perustamiseksi lasten,​ nuorten ja perheiden palvelujen nuorisovastaanottoon asetuksen mukaisten palveluiden toteutumisen ja asiakastarpeisiin vastaamisen turvaamiseksi. Erikoislääkärin virka perustetaan 50 % työajalla, sillä saatu 50 000 euron rahoitus kattaa 50 % erikoislääkärin palkkauskustannuksista.

Lähetteiden määrä nuorisovastaanotossa on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntynyt vuosittain. Samalla yhä vaikeammin oireilevat nuoret ovat siirtyneet etenevästi omien palvelujen piiriin pois Tays:n nuorisopsykiatrian työryhmästä. Nuorisovastaanotossa on siten lääkäripalveluja tarvitsevia nuoria merkittävästi aiempaa enemmän.

Edellä mainitun perusteella esitetään,​ että lasten,​ nuorten ja perheiden palveluryhmään perustetaan erikoislääkärin virka 1.4.2022 alkaen.

Toimintayksikkö: Lasten,​ nuorten ja perheiden palvelut,​ Nuorisovastaanotto
Tehtävänimike: Erikoislääkäri
Kustannuspaikka: 122426
Esimies: Apulaisylilääkäri
Palvelussuhteen laji: Virka
Palkkaesitys: 5931,40 euroa/kk, josta 50% on 2965,70 euroa/kk
Hinnoittelu: L3SL3200 tai L3SL3100
Vaativuus: Taso 2 tai Taso 3
Asema: 0 Muu
Työaikamuoto: Lääkärisopimuksen mukainen (koodi 91)
Rinnastus: 50013079

Esitetty virka sisältyy vuoden 2022 henkilöstö-​ ja vuosisuunnitelmaan. Vakanssin palkkakustannukset katetaan nuorisovastaanoton kustannuspaikalta 122426. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Torppa-Saarinen Eeva, Palvelujohtaja, johtava ylihammaslääkäri

Perustetaan erikoislääkärin virka nuorisovastaanottoon lasten,​ nuorten ja perheiden palveluryhmään 50 % työajalla 1.4.2022 alkaen.  

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Maria Päivänen, Eija Haapanen, Laura Linkosalo, Piia Niinikoski, Minna Kronberg, Heli Haapakangas, Katja Tarkkala, Tuire Sannisto, sotehr@tampere.fi, sotetalous@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.