§ 61 Lausunnon antaminen hallinto-​oikeudelle virkavalintoja koskevassa valitusasiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:5747/01.02.01/2021

Päätöspäivämäärä

25.4.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Minna Kaipinen,​ puh. 040 800 4581,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen:

Hämeenlinnan hallinto-​oikeus on pyytänyt 15.3.2022 Tampereen kaupungilta lausuntoa kaupungin virkavalinnoista tehtyyn valitukseen. Tampereen kaupunki on täyttänyt lokakuussa 2021 Pirkanmaan pelastuslaitoksen neljä palomestarin virkaa, joihin valittaja ei ole tullut valituksi. Tampereen kaupunginhallitus on hylännyt valittajan oikaisuvaatimuksen 31.1.2022 § 32. Valittaja on vaatinut hallinto-​oikeudelta,​ että pelastusjohtajan viranhaltijapäätös kumotaan ja virat julistetaan uudelleen haettaviksi.

Ehdotus hallinto-​oikeudelle annettavaksi lausunnoksi on liitteenä. Lausunnossa vaaditaan valituksen hylkäämistä ja valittajan velvoittamista korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut.

Osa lausunnon liiteasiakirjoista on salaisia viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 luvun 24 § 1 momentin 8-kohdan tai 29-​kohdan perusteella.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta,​ esitysten tekemisestä,​ muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä,​ muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä ja kanteluihin vastaamisesta,​ ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Hämeenlinnan hallinto-​oikeudelle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto virkavalintoja koskevassa valitusasiassa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala