§ 63 Tietohallintojohtajan viran kelpoisuusvaatimukset

Lataa  Kuuntele 

TRE:3274/01.02.00/2022

Päätöspäivämäärä

25.4.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Tietohallintojohtajan tehtävänä on johtaa kaupungin tietohallintoa, vastata ICT-toimintaympäristön strategisesta ohjauksesta ja kehittämisestä, kaupungin tarvitsemien ICT-palveluiden järjestämisestä, ICT-hankinnoista ja ICT-toimittajien ohjauksesta.

Tietohallintoyksikkö mahdollistaa digitalisaation hyödyntämisen ja toiminnan uudistumisen kehittämällä ICT-toimintaympäristöä yhteistyössä kaupungin yksiköiden kanssa ja kokeilemalla uusia teknologian mahdollistamia toimintakonsepteja. Tietohallintoyksikkö ohjaa ja kehittää tietoturvan ja tietosuojan hallintaa mukaan lukien valvonta- ja seurantatapojen määrittelyt. Tietohallinto vastaa myös seudullisen tietohallinnon strategisesta johtamisesta Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksen pohjalta.

Esitetään, että tietohallintojohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä ICT-alan johtamiskokemus.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n kohdan 3 mukaan konsernijohtaja päättää palvelujohtajien, konserniohjausyksiköiden johtajien ja johtavassa asemassa olevien sekä muun konsernihallinnon henkilöstön ottamisesta, erottamisesta ja kelpoisuusvaatimuksista, lukuun ottamatta kaupunginreviisoria, palvelu- ja vuosisuunnitelman mukaisissa rajoissa.

Päätös

Tietohallintojohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä ICT-alan johtamiskokemus.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala