§ 54 Elämystalouden kehitysohjelman ohjausryhmän nimeäminen ajalle 1.4.2022 - 31.5.2025

Lataa  Kuuntele 

TRE:2636/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

2.5.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh.040 639 7701. etunimi.sukunimi@tampere.fi, asiakkuuspäällikkö Maiju Viiki, puh. 040 646 2841, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Ritva Vakkuri, puh. 0400 780 866, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Kehitysohjelmat ovat keskeinen väline kaupungin merkittävien strategisten muutosten toteuttamiseen. Kehitysohjelmat toteuttavat Tampereen kaupungin strategiaa Tekemisen kaupunki ja tukevat Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelman toteuttamista.

Elämystalouden kehitysohjelma hyväksyttiin valtuustokauden 2021-2025 uudeksi kehitysohjelmaksi kaupunginhallituksessa 28.3.2022. Jatkovalmistelun ja ohjelman toiminnan ohjaamiseksi Elämystalouden kehitysohjelmalle tulee nimetä ohjausryhmä.

Ohjausryhmä on vastuussa ohjelman edistymisen ja sen hyötytavoitteiden toteutumisen seurannasta ja ohjaamisesta, ohjelmatason riskien seurannasta sekä suunnittelujohtajan ohjaamisesta ja ohjelman onnistumisen edellytysten varmistamisesta. Tampereen kaupungin ohjelmajohtamisen ohjeessa ohjausryhmän tehtävät on kirjattu seuraavasti:

1.       Asettaa ohjelman hyötytavoitteet ja seuraa säännöllisesti hyötyjen toteutumista valittujen mittareiden avulla.

2.       Hyväksyy ohjelman ohjelmasuunnitelman liitteineen, vuosittaisen toteutussuunnitelman sekä niitä koskevat muutokset.

3.       Käsittelee ja hyväksyy ohjelman edistymisraportit (tilannekatsaus) omalta osaltaan ennen raportointia kaupunginhallitukselle.

4.       Esittää edistymisraportoinnin yhteydessä kaupunginhallitukselle arvion seuraavan vuoden toteutussuunnitelman alustavasta budjettitarpeesta.

5.       Hyväksyy ohjelman projektit ja toimenpiteet ja tekee näitä koskevat keskeiset etenemispäätökset ohjelman budjetin puitteissa.

6.       Tekee esitykset konsernisalkkujen johtoryhmille käynnistettävistä projekteista, jotka toteutetaan kokonaan tai osittain palvelualueiden / -ryhmien budjetilla.

7.       Seuraa ohjelmatason riskejä (liiketoimintariskit ja keskeisimmät toteutusriskit) ja tekee päätökset mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä.

8.       Ratkoo mahdolliset ristiriidat ohjelman eri projektien ja toimenpiteiden välillä ja tekee tarvittavat priorisoinnit.

9.       Seuraa ohjelman edistymistä suunnittelujohtajan raportoinnin pohjalta ja tekee päätökset mahdollisista toimenpiteistä.

10.   Varmistaa, että ohjelmalla kokonaisuudessaan on onnistumisen edellytykset (mm. tarvittavat resurssit ja työkalut).

11.   Voi toimia ohjelman projektien ohjausryhmänä, ellei projektille ole nimetty erillistä ohjausryhmää.

Elämystalouden kehitysohjelman ohjausryhmä koostuu kaupungin kaikkien palvelualueiden sekä konserniohjauksen edustajista.

Hallintosäännön mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien, sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

 

Päätös

Elämystalouden kehitysohjelman ohjausryhmään ajalle 1.4.2022 -30.5.2025 nimetään

Teppo Rantanen, johtaja, puheenjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki, kilpailukykyjohtaja, esittelijä
Lauri Savisaari, johtaja
Mikko Nurminen, johtaja
Perttu Pesä, tapahtumajohtaja
Juha Ahonen, kulttuurijohtaja
Minna Kurki, pormestarin erityisasiantuntija
Iina Ojala, suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö
Tuomas Huhtala, strategiacontroller
Maiju Viiki, asiakkuuspäällikkö

Lisäksi ohjausryhmään kutsutaan

Ilkka Rahkonen, Film Tampere -ohjelmajohtaja, Business Tampere Oy.

Ohjausryhmä voi tarvittaessa kutsua kokouksiin ulkoisia asiantuntijoita.

Ohjausryhmän sihteerinä toimii asiakkuuspäällikkö Maiju Viiki.

Ohjausryhmän työskentelystä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 154031, Elämystalouden kehitysohjelma.

 

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari