§ 51 Pysäköintirajoitusten päivittäminen Sorinkadulla, Vuolteenkadulla, Kalevantiellä, Tuomiokirkonkadulla, Rautatienkadulla ja Kanslerinrinteellä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3446/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

2.5.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Nokia Arenan toiminnan avauduttua on ollut syytä tarkistaa lähikatujen pysäköintijärjestelyjen toimivuutta ja tehdä tarvittavia muutoksia saatujen kokemuksien perusteella.

Vuolteenkadun itäosassa, Kalevantien länsiosassa, Kanslerinrinteellä ja Rautatienkadun eteläpäässä muutetaan nykyiset pysäköintikieltomerkit pysähtymiskielloiksi (C38 -> C37).

Myös Sorinkadulle lisätään kaksi pysähtymiskieltomerkkiä sekä merkitään poliisilaitoksen edessä oleva liikuntaesteisten pysäköintipaikka pysäköintikieltomerkillä lisäkilpineen. Invataksien kiinteät pysäköintipaikat poistetaan Sorinkadulta, mutta tilapäisissä pysäköintijärjestelyissä ne ovat edelleen käytössä. Poliisilaitoksen erikoislupapaikkojen määrä pienennetään kadunvarressa.

Tuomiokirkonkadun eteläpäästä poistetaan pysäköintikieltoaluemerkit (C40 ja C41) turhina, koska alue on jo merkitty sisääntulokaduilla pysäköintikieltoalueeksi. Koska ollaan pysäköintikieltoalueella, ortodoksisen kirkon edessä olevat seurakunnan pysäköintipaikat merkitään P-merkillä lisäkilpineen ja poistetaan pysäköintikieltomerkki lisäkilpineen.

Liikennemerkkimuutokset toteutetaan suunnitelman 1/21845 mukaisesti.

 

 

Päätös

Sorinkadun, Vuolteenkadun, Kalevantien, Tuomiokirkonkadun, Rautatienkadun ja Kanslerinrinteen pysäköintiin liittyvät liikennemerkkimuutokset toteutetaan suunnitelman 1/21845 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell