§ 11 Messukuljetukset ja ratikkaa korvaava liikenne, kohde 72

Lataa  Kuuntele 

TRE:3508/08.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

6.5.2022

Päätöksen tekijä

Joukkoliikennejohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Joukkoliikennelogistikko Juha Kortteus, puh. 050 466 0687, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita, puh. 050 326 7007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin Tampereen seudun joukkoliikenteen toimeksiannosta tarjouksia joukkoliikennepalvelujen K72 hankinnasta. Hankintaan sovelletaan erityisalojen hankintalakia (Laki vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1398/2016)). Hankinta koski kohteen 72 kilpailutusta. Kohteen 72 sopimuksen kohteena on lisäajot; messukuljetukset ja ratikkaa korvaava liikenne.

Kyseessä on palveluhankinta sopimuskaudelle 06.06.2022- 31.12.2023. Hankintaan sisällytettiin mahdollisuus jatkaa sopimusta kahdella yhden vuoden (1+1) optiokaudella.  Hankintamenettelynä oli rajattu menettely tämänhetkisten sopimuskumppaneiden kesken. Hankinta oli jaettu osa-alueisiin.

Osa-alue 1. linjat 101 ja 102 (messukuljetukset). Osa-alue 2. bussilinja 3 (ratikkalinjaa 3 korvaava liikenne).

Tarjouspyyntö lähetettiin kaikille nykyisille sopimuskumppaneille sähköpostitse 8.4.2022. Tarjoukset tuli jättää 29.04.2022 kello 11:00 mennessä sähköpostilla. Määräaikaan mennessä saapui yksi (1) tarjous. Tarjouksen jättänyt toimija täytti tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset ja tarjous oli vähimmäisvaatimusten mukainen.

Kohteeseen 72 (molempiin osa-alueisiin) tarjouksen jätti seuraava tarjoaja: Pirkanmaan Tilausliikenne Oy (1880452–5). Valintaperusteena hankinnassa on kokonaistaloudellinen edullisuus, jossa hinnan painoarvo on 100 %.

Osa-alueiden hinnan arvioinnit tapahtuvat siten, että edullisimman vuotuisen liikennöintikustannuksen antanut valitaan sijajärjestyksessä ensimmäiseksi ja muille muodostetaan hintajärjestyksen mukainen sijajärjestys.

Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous valitaan sijajärjestyksessä ensimmäiseksi ja tämän vertailun perusteella edullisimman hinnan tarjonnut tarjoaja valikoituu voittajaksi osa-alueittain.

Sopimus voidaan allekirjoittaa 14 vuorokautta hankintapäätöksen tiedoksiannosta edellyttäen, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tampereen kaupungin joukkoliikenneyksiköstä joukkoliikennelogistikko Juha Kortteus, sekä Tuomi Logistiikka Oy:stä kilpailutusasiantuntija Antti Mustalahti.

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen lukuun ottamatta liikesalaisuuksiksi merkittyjä ja hyväksyttyjä kohtia tai asiakirjoja. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa.

Päätös

Sopimus kohteen 72 joukkoliikennepalveluiden tuottamisesta solmitaan Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n kanssa sopimuskaudeksi. Optiovuosien käyttämisestä tilaaja tekee erillisen päätöksen. Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Sopimuksen arvo sitoumuksetta on noin 300 000 euroa.

Allekirjoitus

joukkoliikennejohtaja Mika Periviita