§ 6 Lasketaan kierroksia -projektin toteuttaminen ja sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2382/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

9.5.2022

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Ammatillinen ohjaaja Minna Sarvijärvi, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on hakenut apurahaa 28.1.2022 Metsämiesten säätiöltä Lasketaan kierroksia -projektin toteuttamiseksi.

Metsämiesten Säätiö on antanut projektille myönteisen rahoituspäätöksen 14.3.2022 (22HY084KE). Projektin saama kokonaisrahoitus on 6 000 euroa. Projektilla ei ole omarahoitusosuutta. Apurahan saaminen edellyttää apurahankäyttösopimuksen tekemistä yhdessä Metsäkoulutus ry:n kanssa.

Oppivelvollisuuden pidentämisen ja koronarajoitusten myötä on korostunut opiskelijoiden tuen tarve kattavasti kaikissa opintojen vaiheissa. Tilanteita ja oman toiminnan ohjausta tulee mallintaa, henkilökohtaiseen päivärytmiin ja vuorovaikutustaitoihin tulee valmentaa ja lisäksi vielä harjoitella kaikkia ruumiillisen ja henkisen hyvinvoinnin tukipilareita. Liian vähäinen yöuni tai unettomuushäiriö, samoin kuin autismin kirjon pulmat, vaativat erityisen huomion, kun nuorten oletetaan itsenäistyvän ja ohjaavan itse omaa toimintaansa. Unettomuudesta tai liian vähäisestä yöunesta kärsivän kuljettajan ajoterveydelliset tulee tunnistaa ja ehkäistä ennalta. Siihen tulee ohjata jo opiskeluvaiheessa.

Hankkeen tavoitteena on kehittää toimipisteen vuosikelloon sellainen perinne, jossa jokainen opiskelija ja henkilökunnan jäsen kokee osallisuutta ja onnistumisia. Hyviksi havaitut käytännöt annetaan jakoon myös toisten metsäalan oppilaitosten käyttöön, koska huoli opiskelijoiden jaksamisesta, unirytmistä, syrjäytymisestä, vaatimattomista tunne- ja vuorovaikutustaidoista ja sitä myötä työelämätaidoista on yhteinen. 

Projekti toteutetaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa 9.5.2022-31.12.2022

Apurahan käyttämisestä tulee laatia sopimus Metsämiesten Säätiön kanssa. Sopimus määrittelee apurahan saajan tehtävät, velvollisuudet ja vastuut. Apurahansaaja sitoutuu sopimuksella toteuttamaan projektin rahoittajalta saadun apurahapäätöksen ja rahoittajan hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasäännön (10.1.2022 § 6) perusteella Tredun projektipäälliköillä on oikeus tehdä alle 15 000 euron hankintoja vastuullaan olevien projektien osalta projektisuunnitelman ja -​ budjetin mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen johtajan päätöksen 7.1.2022 § 6 perusteella projektin vastuullisella hoitajalla on tilausoikeus projektin kustannusarvion puitteissa. Kustannusten hyväksymisessä noudatetaan johtajan,​ ammatillinen koulutus,​ päätöksiä hyväksymisoikeuksista.

Päätös

Tampereen seudun ammattiopistossa toteutetaan apurahapäätöksen 14.3.2022 (22HY084KE) mukainen Lasketaan kierroksia -projekti ajalla 9.5.2022 – 31.12.2022. Projektin saama kokonaisrahoitus on 6 000 euroa. Projektilla ei ole omarahoitusosuutta.

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Metsämiesten Säätiön välinen apurahan käyttösopimus. Ammatillinen ohjaaja Minna Sarvijärvi vastaa teknisesti sopimuksen hyväksymisestä Metsämiesten säätiön sähköisessä apurahajärjestelmässä Kasöörissä. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Projektin vastuulliseksi hoitajaksi nimetään ammatillinen ohjaaja Minna Sarvijärvi ja taloushallinnon yhteyshenkilöksi suunnittelija Bilyana Dzhateva.

Projektin vastuullisen hoitajan ja taloushallinnon yhteyshenkilön esimiehinä toimivat heidän vakituiset esimiehensä. 

Projektin kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 134728 ja projektin PRR-tunnus on E1340_221_04.

Projektissa noudatetaan Tampereen kaupungin hankintaohjeistusta, taloudenhallinnon pysyväismääräystä ja projektiohjeistusta.  

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala