§ 52 Tampereen kaupungin ja Tampereen Raitiotie Oy:n välinen kauppakirja tukimuurien ja ulkovalaisimien siirtämisestä kaupungille 2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:9034/02.07.01/2021

Päätöspäivämäärä

31.5.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttamispäällikkö Milko Tietäväinen, puh.040 506 8600, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Katri Naulo, puh. 040 801 6003, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Raitiotien rakentamisen yhteydessä rakennetaan raitiotie rakenteineen ja laitteineen sekä katurakenteita. Raitiotien rakentaminen käynnistettiin alunperin Tampereen kaupungin hankkeena. Raitiotien toteuttaminen siirrettiin Tampereen Raitiotie Oy:n perustamisen myötä yhtiölle.

Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy ovat käyneet raitiotien osan 1 rakentamisen yhteydessä syntyneitä rakenteita yksityiskohtaisesti läpi. Tarkastelun perusteella on todettu,​ että Tampereen Raitiotie Oy:n taseeseen on kirjattu rakenteita ja laitteita,​ jotka on syytä siirtää Tampereen kaupungille.

Tällä kauppakirjalla Tampereen Raitiotie Oy myy Tampereen kaupungille raitiotien rakentamisessa toteuttettuja tukimuureja (arvo noin 1,5 milj. euroa, 0 % alv.) ja ulkovalaisimia (arvo noin 3,2 milj. euroa,   0 % alv.). Tämä raitiotien rakentamisen yhteydessä toteutettujen tukimuurien ja ulkovalaisimien ostaminen sisältyy Tampereen kaupungin vuoden 2022 talousarvioon.

Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen puolesta kauppakirjan allekirjoittaa palvelualueen johtaja Mikko Nurminen. 

Tampereen kaupungin hallintosäännön 37 §:n perusteella palvelualueen johtaja päättää palvelualueensa osalta omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta sekä sopimusten hyväksymisestä lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen Raitiotie Oy myy oheisen kauppakirjaluonnoksen mukaisesti raitiotien yhteydessä rakennetut tukimuurit ja ulkovalaisimet Tampereen kaupungille hintaan 4,7 miljoonaa euroa.

Rakennuttamisjohtaja oikeutetaan tekemään kauppakirjaan vähäisiä teknisiä muutoksia.

Liitteenä oleva kauppakirjaluonnos hyväksytään.

Allekirjoitettu kauppakirja sitoo Tampereen kaupunkia,​ kun tämä päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Mikko Nurminen