§ 88 Selityksen antaminen hallinto-​oikeudelle palkkaa vastaavaa korvausta koskevassa hallintoriita-asiassa

Lataa  Kuuntele 

TRE:3207/03.07.02/2022

Päätöspäivämäärä

15.6.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Minna Kaipinen,​ puh. 040 800 4581,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Pirkanmaan pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen:

Hämeenlinnan hallinto-​oikeus on pyytänyt 21.4.2022 Tampereen kaupungilta selitystä palkkaa vastaavaa korvausta koskevassa hallintoriita-asiassa. Hakijan mukaan kaupunki on pilkkonut hakijan määräaikaisuuksia viranhaltijalain vastaisesti.

Ehdotus hallinto-​oikeudelle annettavaksi selitykseksi on liitteenä. Selityksessä vaaditaan hakemuksen hylkäämistä ja hakijan velvoittamista korvaamaan kaupungin oikeudenkäyntikulut.

Selitys ja osa liiteasiakirjoista on salaisia viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 luvun 24 § 1 momentin 32-​kohdan perusteella.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan konsernijohtaja päättää muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antamisesta,​ esitysten tekemisestä,​ muutoksenhakuoikeuden käyttämisestä,​ muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksymisestä ja kanteluihin vastaamisesta,​ ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Hämeenlinnan hallinto-​oikeudelle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin selitys palkkaa vastaavaa korvausta koskevassa hallintoriita-asiassa.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala