§ 55 Suomi.fi-maksut -palvelua koskevan sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4515/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

10.6.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Ict-palveluvastaava Sami Kari, puh. 040 513 3964, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vs. tietohallintojohtaja Arto Kahila, puh. 050 372 5084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki liittyi vuonna 2017 Valtiokonttorin tarjoamaan Suomi.fi-maksut -palveluun. Laki hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista, eli niin kutsuttu tukipalvelulaki, velvoittaa käyttämään Suomi.fi-maksut -palvelua, jos organisaatiolla on käytössä sähköiseen asioimiseen liittyvä verkkomaksamisen palvelu. Laki on tunnettu myös nimellä KaPA-laki, jonka lyhenne tulee sanoista kansallinen palveluarkkitehtuuriohjelma.

Valtiokonttori on kilpailuttanut palvelun tuottajan ja uusii sopimukset myös asiakasorganisaatioiden kanssa. Valtiokonttorin kanssa solmittavan sopimuksen tarkoituksena on sopia Suomi.fi-maksut -palvelun tuottamisesta Tampereen kaupungille. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Sopimuksen voimassaolo päättyy viimeistään, kun Valtiokonttorin ja toimittajan palvelusopimus päättyy. Palvelusopimus on määräaikaisena voimassa viisi vuotta 31.10.2026 saakka, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, kuitenkin siten, että se päättyy viimeistään 31.10.2029. Sopimuksen tultua voimaan päättyvät kaikki aikaisemmat sopijapuolten välillä tehdyt Suomi.fi-maksut -palvelua koskevat sopimukset (käyttöönottolomakkeet) 31.1.2023. Solmittavaan sopimukseen lisätään kauppiastunnuskohtaiset käyttöönottolomakkeet sitä mukaa, kuin ne saadaan tarkastettua ja täydennettyä ajan tasalle.

Palvelun hinnoittelu on määritelty valtiovarainministeriön asetuksessa Valtiokonttorin maksullisista suoritteista (sopimuksen tekohetkellä valtiovarainministeriön asetus Valtiokonttorin maksullisista suoritteista vuonna 2022 1207/2021). Hinnoittelu asiakkaalle perustuu omakustannusarvon mukaiseen hinnoitteluun, eli asiakkailta perittävillä palvelumaksuilla katetaan palvelun hallinnoinnista, kehittämisestä, tiedottamisesta ja käytöstä aiheutuvat kustannukset. Palvelun hinta muodostuu seuraavasti:

  • asiointipalvelukohtainen (kauppiastunnuskohtainen) kuukausimaksu
  • asiointipalvelun maksutapahtumakohtaiset palvelumaksut (perustuvat keskimääräisiin hintoihin)
  • korttimaksuihin sekä mobiilimaksuihin liittyvät korttiprovisiot (laskutetaan toteuman mukaan)
  • asiointipalvelun erillispalveluista, kuten esimerkiksi maksujen palautukset, yksittäistilitykset ja myyntikanavan ostoskorikustannus toteuman mukaan.


Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Sami Kari. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tampereen kaupungin ja Valtiokonttorin välinen Suomi.fi-maksut -palvelua koskeva sopimus hyväksytään.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava Sami Kari.

Allekirjoitus

Vs. tietohallintojohtaja Arto Kahila