§ 85 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:5159/00.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

11.7.2022

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Mainitun lain 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 4.7.2022 § 1311 siirtokustannusten perimisestä 10.7.2022 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen toteaa oikaisuvaatimuksessaan, että "Kyltti, jossa autot pyydetään siirtämään oli nähtävissä lyhyen aikaa. Tuona aikana en autoillut sairauden vuoksi enkä ollut tietoinen asiasta. Kirjeen mukaan kyltti olisi asetettu 31.5.22 ja siirto tapahtunut aamupäivällä 2.6.22. Nykyteknologialla luulisi olevan muitakin keinoja, kuin laittaa yhteen suuntaan näkyvä kyltti näin lyhyeksi ajaksi näkyviin. Se asettaa meidät eriarvoiseen asemaan etenkin tilanteissa, jolloin täytyy eristäytyä." Asianosaisen oikaisuvaatimuksessa on myös kuva positiivisesta kotikoronatestistä.

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan ennakkoon tiedossa olevasta tiealueella tehtävästä työstä tai järjestettävästä tapahtumasta on ilmoitettava asianmukaisin alueelle sijoitetuin merkein tai ilmoituksin vähintään kahta vuorokautta ennen suunniteltua siirtoa. Kohteeseen on asetettu 31.5.2022 siirrettävät siirtokehotustaulut, joissa on ilmoitettu kadun kunnossapidon ajankohdaksi torstai 2.6.2022 klo 8-14. Asianosaisen ajoneuvo on siirretty kohteessa 2.6.2022.

Asianosainen toteaa oikaisuvaatimuksessaan, että ei olisi autoillut välillä 31.5.2022 - 2.6.2022 eikä olisi ollut tietoinen siirtokehotuksesta. 31.5.2022 siirtokohteessa siirrettäviä siirtokehotuskylttejä asetettaessa paikalla pysäköitynä olleista ajoneuvoista otettiin videokuvaa. Asianosaisen ajoneuvoa ei näy videolla siirtokohteessa pysäköityinä olleiden ajoneuvojen joukossa. Näin ollen asianosainen on pysäköinyt ajoneuvonsa kohteeseen siirtokehotuskyltin ollessa nähtävissä. Ajoneuvon kuljettajan tulee varmistaa kaikissa tilanteissa kadulla ja pysäköintipaikoilla mahdollisesti olevat pysäköintirajoitteet.

Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuskessaan myös siihen, että siirtokehotuksen lyhyt näkyvilläoloaika asettaa eriarvoiseen asemaan etenkin tilanteissa, joissa täytyy eristäytyä. Oikaisuvaatimuksesta käy ilmi, että asianosainen on sairastunut koronaa ajoneuvolle toimitetun siirron aikaan. Tartuntatautilääkärin määräämä virallinen karanteeni tai eristys ei kuitenkaan estä ajoneuvon siirtämistä. Virallisessa karanteenissa saa mennä ulos, kunhan pitää etäisyyttä muihin ihmisiin. Vastaavasti virallisessa eristyksessä voi myös käydä ulkona tarpeen niin vaatiessa, mutta ulkoillessa tulee pitää etäisyyttä muihin ihmisiin.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hylätä aiheettomana.

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 ja 2 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikön 3. varahenkilö, katuinsinööri Kari kannisto