§ 97 Tampereen kaupungin, SRV Rakennus Oy:n ja Väyläviraston välisen sopimuksen hyväksyminen rakennelman sijoittamisesta rautatiealueelle ja rautatiealueella tehtävästä työstä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4933/10.00.02/2022

Päätöspäivämäärä

23.6.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen, puh. 040 680 0179, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Kansi ja Areena -hankkeen eteläkannen toteutus on edennyt Tampereen kaupungin, Liikenneviraston ja SRV Rakennus Oy:n solmiman rakentamisaikaa koskevan sopimuksen (kaupunginhallitus 12.12.2016 § 188) puitteissa.

Osavastaanottoa koskevassa vastaanottopöytäkirjassa eteläkannen hankkeen osalta on siirrytty rakentamisen aikaa koskevasta sopimuksesta kannen käytön aikaa koskevan sopimuksen (sisältyy kaupunginhallituksen 23.11.2015 § 488 hyväksymään hankesopimukseen) piiriin lukuun ottamatta runkomelusta johtuvia, myöhemmin suunniteltavia ja rakennettavia äänieristyksen lisätöitä. SRV joutuu lisäämään runkomelusuojauksia. Runkomelua pienentävänä toimenpiteenä SRV testaa runkomelua vähentävän mattorakennelman asentamista radan päällysrakenteen alle.

Nyt hyväksyttävällä sopimuksella sovitaan eteläkannen alapuolelle runkomelun vähentämiseksi asennettavan mattorakennelman koekäyttöluvan mukaisesta suunnittelusta, rakentamisesta, vaihtamisesta ja mahdollisesta poistamisesta. Koekäyttölupa koskee mattorakennelman teknisiä ominaisuuksia sekä selvitystyötä siitä, soveltuuko se olemaan osana radan rakenteita.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankekehitysjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Juha Kaivonen.

Hallintosäännön 36 § 31)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Tampereen kaupungin, SRV Rakennus Oy:n ja Väyläviraston välinen sopimus rakennelman sijoittamisesta rautatiealueelle ja rautatiealueella tehtävästä työstä hyväksytään.

Sopimus sitoo kaupunkia vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään hankekehitysjohtaja Juha Kaivonen.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala