§ 84 Lausunto työ- ja elinkeinoministeriölle hallituksen esityksestä eduskunnalle työttömien opiskelua ja työttömyysturvaoikeutta koskevaksi lainsäädännöksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:3895/14.05.01/2022

Päätöspäivämäärä

30.6.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Erityisasiantuntija Sari Pirttiluoto, puh. 044 431 4229, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää lausuntoja hallituksen esityksestä eduskunnalle työttömien opiskelua ja työttömyysturvaoikeutta koskevaksi lainsäädännöksi.

Esityksen tavoitteena on parantaa työttömien mahdollisuuksia opiskella työnhaun ohessa työttömyysetuutta menettämättä. Tavoitteena on lisäksi selkeyttää työnhakijan opintojen vaikutusta oikeuteen saada työttömyysetuutta. Esityksen tarkoituksena on myös sujuvoittaa työnhakijan työttömyysturva-asian käsittelyprosessia ja turvata työttömyysturva-asioiden viivytyksetöntä käsittelyä. Lisäksi esityksen tavoitteena on vahvistaa työllisyyttä noin 1 100 henkilöllä.

Lausunnot annetaan vastaamalla Lausuntopalvelu.fi:ssä julkaistuun lausuntopyyntöön 1.7.2022 mennessä.

Hallintosäännön 34 § 2)-kohdan mukaan pormestari päättää muiden kuin kaupunginhallituksen toimivaltaan kuuluvien strategisesti merkittävien lausuntojen antamisesta.

Päätös

Tampereen kaupungin lausuntona työ- ja elinkeinoministeriölle hallituksen esityksestä eduskunnalle työttömien opiskelua ja työttömyysturvaoikeutta koskevaksi lainsäädännöksi annetaan lausuntopalvelu.fi-palvelussa liitteen mukaiset vastaukset.

Allekirjoitus

Anna-Kaisa Ikonen, pormestari