§ 73 Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisen järjestelyt; toteutussuunnittelun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:3196/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

5.7.2022

Päätöksen tekijä

Toimitusjohtaja, Tampereen Vesi

Valmistelijan yhteystiedot

Projekti-insinööri Jenni Parviainen, puh. 040 485 6336, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, puh.040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Raholan jätevedenpuhdistamolla on ajoittain ongelmia ympäristöluvan lupaehtojen saavuttamisessa, kun puhdistamon tulokuormitus ja etenkin biologisen vaiheen kuormitus ylittää mitoituksen runsaiden sateiden tai sulamisvesien aikaan. Puhdistamon kuormitusongelman ratkaisemiseksi Tampereen Vesi Liikelaitos teki syksyllä 2021 kattavan markkinaselvityksen laitetoimittajista jätevedenpuhdistamon ohitusvesienkäsittelylle. Markkinaselvityksen pohjalta Tampereen Vesi hankki vuokralaitteiston ohitusvesienkäsittelylle. Laitteiston arvioitu toimitusaika on vuoden 2022 loppuun mennessä.

Toteutussuunnittelun pohjaksi Ramboll Finland Oy on tehnyt yleissuunnitelmatasoista suunnittelua Tampereen Veden Raholan jätevedenpuhdistamolle ohitusvesien käsittelyn järjestämiseksi. Yleissuunnittelu valmistui kesäkuun 2022 lopussa. Rambollilla on yleissuunnitteluprojektin ja muiden hankkeiden myötä vahva osaaminen ja tietymys sekä Tampereen kaupungin että Tampereen Veden toimintaympäristöstä ja tarpeista. Tästä syystä Tampereen Vesi katsoi toiminnan sujuvuuden ja kokonaistaloudellisuuden kannalta tarkoituksenmukaiseksi pyytää tarjouksen vain Ramboll Finland Oy:ltä.

Yleissuunnittelun sekä käytyjen neuvottelujen pohjalta Ramboll Finland Oy on antanut tarjouksen Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesi järjestelyiden toteutussuunnittelusta.  Tampereen Vesi Liikelaitos on neuvottelussa arvioinut ja todennut toimittajan luotettavaksi ja toimituskykyiseksi suorittamaan kyseinen hankinta. Ramboll Finland Oy:n tarjous saatiin 30.6.2022, tarjoushinta oli 23.450,00 euroa (alv 0%) tuntityöarviona. Tarjous oli hyväksyttävissä. Kyseessä on erityisalojen hankintalain kynnysarvot alittava hankinta.

Päätösehdotus perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksen teon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän jälkeen päätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. 

Päätös

Tampereen Vesi Liikelaitos hankkii Raholan jätevedenpuhdistamon ohitusvesien johtamisjärjestelyiden toteutussuunnittelun Ramboll Finland Oy:n (0101197-5) tarjouksen (30.6.2022) mukaiseen hintaan. Kyseessä on hankinta yhden tarjouksen perusteella. Hankinnan kokonaishinta on 23 450 euroa. Hinta sisältää myös mahdolliset lisähankinnat. Hinnat ovat verottomia ja niihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Hankintapäätös sitoo Tampereen Vesi Liikelaitosta vasta, kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Toimitusjohtaja Petri Jokela