§ 71 Särkänniemen kehityshankkeeseen liittyvän asiantuntijapalvelun hankinta Revisium Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4946/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.6.2022

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Oona Haimi, puh. 044 4811 544, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, puh. 040 800 727, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Omistajaohjausyksikkö on valmistellut Tampereen Särkänniemi Oy:n pääomittamista koskevaa päätöksentekoa yhdessä kehitysohjelmat-palveluryhmän kanssa konsultoiden asiassa kaupungin sisäistä tarkastusta, lakiyksikköä sekä Suomen Kuntaliitto ry:tä. Asian valmistelussa on todettu tarve hankkia ulkopuolinen arvio koskien yhtiön pääomituksen markkinaehtoisuutta. Markkinataloussijoittajaperiaatteen mukaisesti kaupungin on omistajaohjausyksikön näkemyksen mukaan perusteltua teettää ulkopuolisena toimeksiantona ns. markkinataloustoimijatesti. Asian taloudellinen merkittävyys huomioiden kaupungin on tarkoituksenmukaista hankkia markkinataloustoimijatesti asiantuntijataholta.

Omistajaohjausyksikkö ja elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen kehitysohjelmat-palveluryhmä pyysi Revisium Oy:ltä (2503826-7) tarjousta Särkänniemen kehityshankkeeseen liittyvistä asiantuntijapalveluista. 

Hankinnan arvo alittaa hankintalain 25 § 1 mom. 1-kohdassa säädetyn kansallisen kynnysarvon. Hankintaan sovelletaan Tampereen kaupungin hankintaohjetta. Työn vaatiman erityisosaamisen vuoksi pienhankinta tehdään kilpailuttamatta. 

Toimeksianto koskee erityisesti seuraavia osa-alueita:

- Sijoituskohteen taloudellisen aseman arviointi käytettävissä olevan talousinformaation pohjalta

- Sijoituskohteen taloudellisten tunnuslukujen kartoittaminen päätöksenteon tueksi

- Näkemyksen muodostaminen kohdeyhtiöön tehtävän lisäsijoituksen taloudellisista riskeistä

Palvelu laskutetaan tehdyn työn perusteella aikapalkkiolla 180€/h (alv 0). Kokonaishinta on 27 500€ (alv 0). Tarjous on hyväksyttävissä. 

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Tarjous tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Viiden tähden keskusta -​kehitysohjelman arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii hankejohtaja Tero Tenhunen.

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan päätöksellä toimivalta kehitysohjelmien hankintapäätösten tekemiseen on siirretty kehitysohjelmien hankejohtajalle tai talous- ja hankintavastaavalle.

Päätös

Särkänniemen kehityshankkeeseen liittyvä asiantuntijapalvelu hankitaan Revisium Oy:ltä (2503826-7). Hankinnan arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 27 500 euroa (alv 0%) sopimuskauden aikana. Hintaa ei saa ylittää ilman sopimusta tilaajan kanssa. Kustannukset maksetaan kehitysohjelmat-yksikön projektilta K1540_017920311. Tämä hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun työtä koskeva tilaus on tehty. Tilaajan yhteyshenkilönä toimii hankejohtaja Tero Tenhunen.

Allekirjoitus

Hankejohtaja Tero Tenhunen