§ 79 Näsi- ja Pyhäjärven vesijoukkoliikenteen esiselvityksen hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:5051/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

30.6.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukununimi@tampere.fi ja Asiakkuuspäällikkö Maiju Viiki, puh. 040 646 2841, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereella on maakunnan upeiden luontokohteiden ympäröimänä ja asukaspohjaltaan vahvana kasvavana kaupunkina ainutlaatuiset mahdollisuudet toimia järvi- ja luontomatkailun tunnettuna valtakunnallisena ykköskohteena ja suunnannäyttäjänä. Laadukkaat retkeily- ja aktiviteettipalvelut kaupunkialueella sekä hyvät yhteydet ympäröivän maakunnan kansallispuistoihin ja muihin vetovoimaisiin kohteisiin tekevät Tampereesta paitsi kiinnostavan luontomatkailukaupungin myös entistä houkuttelevamman asuinpaikan. 

Järvi- ja luontomatkailun tiekartassa 2022-2026 keskeistä on vahvistaa järvi- ja luontomatkailulle otollista liiketoimintaympäristöä, retkeilyrakenteita ja reitistöjä sekä vahvistaa matkailun edellytyksiä vesistöjen palveluinfraa kehittämällä. Työn konkretisoimiseksi on tarkoituksenmukaista tilata esiselvitys Näsijärven ja Pyhäjärven alueiden vesijoukkoliikennemahdollisuuksien (ns. Hop On / Hop Off -liikenne) toteuttamisesta yhteistyössä eri kaupungin yksiköiden ja yhtiön kanssa. Järvi- ja luontomatkailun tiekartan sekä esiselvityksen perustana on Tampereen kaupungin uusi strategia sekä elämystalouden kehitysohjelma, jossa järvi- ja luontomatkailu on keskeisessä roolissa.

Esiselvityksen tavoitteena on tuottaa raportti, joka sisältää analyysin laitureiden nykytilasta ja soveltuvuudesta yhteysalusliikenteeseen sekä vesijoukkoliikenteen mahdollisuuksista, yhteenvedon sidosryhmähaastatteluista, alustatyyppiselvityksen, merikarttatasoisen reittisuunnitelman, käyttö- ja investointitalouden tarkastelun sekä esityksen jatkotoimenpiteistä.

Esiselvitystyön arvioitu valmistuminen on heinäkuun 2022 loppuun mennessä. Toteutuksen tarkempi aikataulu ja valmistuminen sovitaan tilaajan kanssa, tarkennettujen työvaiheiden ja tavoitteiden pohjalta. 

Esiselvitys hankitaan Tampereen kaupungin puitesopimuskumppani FCG Finnish Consulting Group Oy:lta ja hankinnan arvonlisäveroton hinta on enintään 18 000 euroa. Kyseessä on EU-kynnysarvon ja kansallisen kynnysarvon alittavan palvelun hankinta eli ns. pienhankinta. Hankinnan hinta ei ylitä kansallisen hankintalainsäädännön kilpailutusrajaa. Hankinnan kustannuksista 6 000 euroa maksetaan kustannuspaikalta 154031 Elämystalouden kehitysohjelma, 6 000 euroa sekä toimittajan matkakustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111396 Satamatoimisto, ja loput 6 000 euroa hankinnan kustannuksista maksaa Visit Tampere Oy.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Näsi- ja Pyhäjärven vesijoukkoliikenteen esiselvitys tilataan FCG Finnish Consulting Group Oy:ltä (y-tunnus 1940671-3). Hankinnan arvonlisäveroton arvo on enintään 18 000 euroa.

Työ tilataan Tampereen kaupungin Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen / vetovoima- ja edunvalvonta palveluryhmän, Kaupunkiympäristön palvelualue / Satamatoimiston sekä Visit Tampere Oy:n yhteistyönä.

Hankinnan kustannuksista 6 000 euroa maksetaan kustannuspaikalta 154031 Elämystalouden kehitysohjelma. Kustannuksista 6 000 euroa sekä toimittajan matkakustannukset maksetaan kustannuspaikalta 111396 Satamatoimisto. Loput 6 000 euroa hankinnan kustannuksista maksaa Visit Tampere Oy.

Työn ohjauksesta vastaa vetovoima- ja edunvalvonta -palveluryhmän kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki. 

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen