§ 118 Lähtölaitteiden hankinta Kaukajärven soutu- ja melontastadionille

Lataa  Kuuntele 

TRE:5244/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

3.8.2022

Päätöksen tekijä

Liikunta- ja nuorisojohtaja

Lisätietoja päätöksestä

Liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola, puh. 050 554 5831, pekka.p.paavola@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki järjestää yhdessä tamperelaisten urheiluseurojen kanssa kesällä 2023 noin 30 eri urheilulajin aikuisurheilun European Masters Games -tapahtuman. Lajeina ovat myös soutu ja melonta, joiden toteuttamiseksi Kaukajärven soutu- ja melontastadionille tulee hankkia uudet kansainvälisten kilpailujen vaatimukset täyttävät lähtötelineet.

Laitteista tehtyjen selvitysten perusteella sekä kansainvälisen ja kansallisen lajiliiton suosituksesta hankittavaksi laitteistoksi on valikoitunut IMAS-Startanlagen und Maschinenbau GmbH:n toimittamat IMAS lähtölaitteet. Myös tamperelaiset lajiseurat suosittelevat samaa laitteistoa. Laitteisto on kansainvälisten liittojen ICF:n ja World Rowing:n hyväksymä. Lisäksi Tampereen kaupungilla on ennestään vastaavia lähtötelineitä, joten uudet laitteet ovat yhteensopivia nykyisten kanssa ja näin ollen varalaitteiden hankintaa ei tarvita. Kokemukset toimittajasta ovat myös hyvät.

IMAS-Startanlagen und Maschinenbau GmbH on antanut 3.6.2022 kirjallisen tarjouksen IMAS lähtötelineiden päivityksestä hintaan 119 790 euroa, alv 0 %. Hintaan sisältyy lähtötelineiden lisäksi niiden kuljettamiseen tarkoitettu kuljetuskärry sekä toimitus Tampereelle. Lähtötelineillä on kolmen vuoden takuu.

Edellä mainitun perusteella IMAS-Startanlagen und Maschinenbau GmbH:lta esitetään hankittavaksi IMAS-lähtötelineet ja että hankinta maksetaan yritykseltä 1110, kustannuspaikalta 113002 ja tilaukselta 28323.

Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi vasta päätöksenteon jälkeen ja asiakirjat ovat liikesalaisuuksia lukuun ottamatta julkisia sopimuksen tekemisen jälkeen sekä asianosaisjulkisia hankintapäätöksen jälkeen (laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 621/1999). Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Liikunta-​ ja nuorisojohtajan päätösvalta asiassa perustuu sivistyspalveluiden palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022,​ § 2,​ Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 10.1.2022 alkaen.

 

Päätös

Kaukajärven soutu- ja melontastadionille hankittavien lähtötelineiden toimittajaksi valitaan IMAS-Startanlagen und Maschinenbau GmbH. 

Hankinnan kokonaishinta on 119 790 euroa, alv 0 %. Hintaan sisältyy lähtötelineiden lisäksi niiden kuljettamiseen tarkoitettu kuljetuskärry sekä toimitus Tampereelle. Lähtötelineillä on kolmen vuoden takuu.

Hankinta maksetaan yrityksen 1110, kustannuspaikalta 113002 ja tilaukselta 28323.

Tämä hankintapäätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta sen saatua lainvoiman ja kun tilaus on tehty.

Allekirjoitus

Liikunta- ja nuorisojohtaja Pekka P. Paavola