Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 17.8.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 115 Valtion tukemaan asuntotuotantoon luovutettavien tonttien kerrosneliömetriarvot 

TRE:4996/10.04.01/2022

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tonttipäällikkö Aila Taura, puh. 050 351 8256, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupunki on valmistellut ympäristökuntien kanssa seudullista tarkastelua valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavista tonttien enimmäishinnoista ja vuokrista.                          

Tampereen kaupungin osalta esityksessä kerrosneliömetrihintoja on korotettu ja hintavyöhykejakoa muutettu vastaamaan vapaarahoitteisessa hinnoittelussa käytettävää vyöhykejakoa. Ykkösvyöhykkeelle hinnat vahvistettaisiin edelleenkin tapauskohtaisesti. Kakkos- ja kolmosvyöhykkeellä on kaupungin esityksen mukaisesti hyväksytty käytettäväksi sama kerrosneliömetrihinta kerros- ja pientaloille; muilla vyöhykkeillä niille on vahvistettu omat hintansa.

Kerrosneliömetriarvot ja vyöhykerajat on päätetty Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksessa, ARA, edellisen kerran 12.2.2018. Asunto- ja kiinteistölautakunta on kokouksessaan 28.3.2018 § 46 vahvistanut hinnat.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, ARA, päätti 9.6.2022 Tampereen kaupunkiseudun kunnissa valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavista enimmäistonttihinnoista liitteenä olevan päätöksen mukaisesti.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) 9.6.2022 hyväksymät kerrosneliömetriarvot merkitään tiedoksi ja noudatettavaksi hinnoiteltaessa valtion tukemaan asuntotuotantoon luovutettavia tontteja.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

kiinteistötoimi, asumisen kehittäminen ja palvelutilaverkot

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)