§ 14 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n välisen yhteistyösopimuksen hyväksyminen, Yksinäisyydestä yhteyteen -hanke

Lataa  Kuuntele 

TRE:5854/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

26.8.2022

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, p. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Sopimuksella määritellään Tampereen kaupungin/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja hanketta hallinnoivan Pirkanmaan Muistiyhdistyksen välinen yhteistyö Yksinäisyydestä yhteyteen -hankkeen toteuttamisessa. Hankeyhteistyöstä ja kehittämiskumppanuudesta on alustavasti sovittu aiesopimuksella (kehitysjohtajan viranhaltijapäätös 20.1.2021 § 1).

Hankkeen tarkoituksena on yksin asuvan/yksinäisyyttä kokevan muistisairaan sosiaalisen verkoston vahvistaminen, ohjauksen kehittäminen sekä identiteetin tukeminen yksilö- ja ryhmätoiminnan avulla ajalla. Hankkeelle on myönnetty Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n hankeavustus vuosille 2022–2024. Hankkeessa yhteistyötahoina toimivat Tampereen seudun ammattiopiston lisäksi Lempäälä, Ylöjärvi, TAMK, Tampere ja Itä-Suomen yliopisto.

Tampereen seudun ammattiopiston tehtävänä on:

  • koulutusyhteistyö: opiskelijoiden käytännön harjoittelu 
  • oman asiantuntemuksen antaminen hankkeeseen
  • osallistuminen hankkeen kehittämistyöhön ja verkostotyöhön
  • hankkeen tuotosten levittäminen Tredussa.

Sopimuksen mukaisesti kumppanuussopimuksen solminut taho osallistuu hankkeen ohjausryhmätyöskentelyyn. Tredun edustajana hankkeen ohjausryhmässä toimii koulutuspäällikkö Riitta Silas.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n (Y-tunnus 1039303-9) välinen yhteistyösopimus kehittämiskumppanuudesta Yksinäisyydestä yhteyteen -hankkeessa hyväksytään esityksen mukaisesti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala