§ 103 Apulaispormestarin osallistuminen Tarton kaupungin järjestämään ystävyyskaupunkisuhteiden 30-vuotisjuhlaseminaariin ja Tarton Suomi-päivään 

Lataa  Kuuntele 

TRE:5984/04.04.02/2022

Päätöspäivämäärä

8.9.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Pekka Pernu, puh. 041 730 2598, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen virolainen ystävyyskaupunki Tartto on esittänyt Tampereen kaupungille kutsun saapua Tarttoon juhlistamaan kaupunkien 30-vuotista ystävyyskaupunkisuhdetta, osallistumaan kaupunkien yhteiseen Climate neutral cities -juhlaseminaariin ja kaupunkien välistä ystävyyttä kuvaavan tamperelaisten ja tarttolaisten nuorten tekemän ystävyysmuraalin julkistustilaisuteen Tarton Suomi-päivänä. 

Climate neutral Cities -juhlaseminaariin pyydettiin Tampereelta useampaa puheenvuoroa. Seminaari on osa viikonloppuna Tartossa järjestettävää Suomi-päivää, jota myös Suomen Tallinnan-suurlähetystö on ollut järjestämässä. 

Tarton kaupunki kutsui pormestari Anna-Kaisa Ikosen osallistumaan tapahtumaan, mutta Ikosen ollessa estynyt apulaispormestari Aleksi Jäntti on ilmoittanut olevansa käytettävissä kyseiseen edustustehtävään. Apulaispormestari Jäntin tulisi osallistua perjantaina 9.9.2022 pidettävään Climate neutral cities -seminaariin, jossa häneltä on pyydetty avauspuheenvuoroa Tarton pormestarin ja Suomen Viron-suurlähettilään kanssa. Lisäksi Jänttiä on pyydetty osallistumaan seminaarin osana järjestettävään paneelikeskusteluun sekä lauantaina järjestettävään ystävyysmuraalin julkistustilaisuuteen. 

Osallistuminen tukee Tampereen ja Tarton kaupunkien välistä yhteistyötä, sekä edesauttaa yhteisten ratkaisujen löytämistä erityisesti ilmasto- ja kestävyysasioissa. Osallistuminen mahdollistaa tamperelaisen osaamisen ja ratkaisujen esittelyä kansainvälisessä kontekstissa, sekä Tartossa toimivien parhaiden käytäntöjen oppimista. 

Seminaariin, ystävyyskaupunkien 30-vuotisjuhlaan ja Tarton Suomi-päivään osallistuvat apulaispormestari Jäntin lisäksi ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, ympäristöpäällikkö Kati Skippari, ympäristösuunnittelija Anni Nousiainen, projektipäällikkö Sanna Ovaska, tuottaja Satu Keltanen, tuottaja Sami Siltanen ja kansainvälisten asioiden suunnittelija Pekka Pernu. 

Tartto maksaa ystävyyskaupunkikäytänteiden mukaisesti tamperelaisten osallistujien majoitukset.  Matkapäivät ovat 8.9.-11.9. (4 pv).

Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaisesti luottamushenkilöiden osalta matkoista tehdään aina kuntalain mukainen päätös eli pormestarin päätös. Matkustussäännön mukaan muilla kuin kaupungin varoilla rahoitettavan matkan tai koulutuksen vastaanottaminen on mahdollista, jos matka tai koulutus ei vaaranna puolueettomuutta, riippumattomuutta tai tasapuolisuutta tehtävien hoidossa.

Apulaispormestari Aleksi Jäntillä ei ole sellaisia eturistiriitoja, jotka estäisivät hänen osallistumisensa matkalle. 

 

Päätös

 

Apulaispormestari Aleksi Jäntti oikeutetaan osallistumaan Climate neutral cities -seminaariin ja Suomi-päivän ohjelmaan Tartossa Virossa 8.-11.9. 2022 matkustuspäivineen.

Tapahuman järjestäjä maksaa majoituskulut. 

Muut mahdolliset matkasta aiheutuvat KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140.

 

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen