Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, kokous 14.9.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 76 Kuntalaisaloite joukkoliikenteen kehittämisestä 

TRE:4615/08.01.01/2022

Valmistelija

  • Salkonen Riikka, Asiakkuuspäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen, puh. 040 806 2123, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kuntalaisaloitteessa esitetään, että jos asiakas on ennen sähköpotkulautamatkaansa käyttänyt joukkoliikennettä, pitäisi potkulauta saada käyttöön ilman aloitusmaksua.  

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse on jo avannut lain vaatiman kertalippurajapinnan, joka mahdollistaa sopimuksen tehneiden kolmansien osapuolien hyödyntää edelleen Nysse-lippuja omissa sovelluksissaan tai palveluissaan. Tämän rajapinnan käyttäminen mahdollistaa myös sähköpotkulautayritysten yhdistää palveluunsa joukkoliikennematkat. Nysse haluaa olla mukana mahdollistamassa uudenlaisia yhteistyömalleja avaamalla lipputuotteita kolmansille osapuolille myytäväksi.

Nyssen matkakorttiehtojen mukaan emme voi toimittaa sähköpotkulautayrityksille tietoja joukkoliikenteen käytöstä. EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 takaa henkilölle, jonka tietoja käsitellään (=rekisteröity), erilaisia oikeuksia. Nyssellä ei ole oikeutta luovuttaa asiakkaidensa lippu- tai matkustustietoja eteenpäin kolmansille osapuolille. Nykyistä matkakorttijärjestelmää ei ole mahdollista laajentaa niin, että kolmansien osapuolien palveluita olisi käytettävissä samalla järjestelmällä.

Tämän vuoksi yhteistyön kehittämisessä on lähdetty liikkeelle tarjoamalla myös sähköpotkulautayrityksille mahdollisuutta yhdistää Nysse-lippu omaan palveluunsa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Periviita Mika, Joukkoliikennejohtaja

Kuntalaisaloitteeseen annetaan perustelutekstin mukainen vastaus ja päätös tallennetaan kuntalaisaloite.fi -palveluun.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

aloitteen tekijä/kuntalaisaloite.fi, KAPA/LISU Pekka Stenman

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)