Vammaisneuvosto, kokous 20.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 64 Vammaisneuvoston ehdotus hyvinvointialueen vammaisneuvostoon nimettävistä jäsenistä 

TRE:7201/00.01.03/2021

Valmistelija

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Annamari Tuominen, puh. 040 801 6188, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hyvinvointialuelain (611/2021) 32 §:n mukaan aluehallituksen on asetettava vammaisten henkilöiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi hyvinvointialueen vammaisneuvosto. Hyvinvointialueelta on tullut Tampereen kaupungille pyyntö nimetä viisi (5) jäsentä hyvinvointialueen vammaisneuvostoon. Pyyntö ei sisällä varajäsenien nimeämistä. Hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimien toimikausi päätetään asettamispäätöksessä.

Ehdolle asettuvat vammaisneuvoston jäsenet esittäytyvät kokouksessa. Kokouksessa äänestetään vammaisneuvoston varsinaisista jäsenistä viisi jäsentä, joita ehdotetaan kaupunginhallitukselle nimettäväksi hyvinvointialueen vammaisneuvostoon. Äänestys suoritetaan paikanpäällä Virastotalon Tammerkoski-salissa sekä sähköisesti. Äänestysoikeus on kokouksessa läsnäolevilla vammaisneuvoston jäsenillä tai varajäsenillä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Tuominen Annamari, Yhdenvertaisuuskoordinaattori

Ehdotetaan kaupunginhallitukselle, että hyvinvointialueen vammaisneuvostoon nimetään Tampereen kaupungin vammaisneuvostosta seuraavat jäsenet: (jäsenten nimet).

Päätös

Ehdotetaan kaupunginhallitukselle, että hyvinvointialueen vammaisneuvostoon nimetään Tampereen kaupungin vammaisneuvostosta seuraavat jäsenet: Milla Ilonen, Esko Jantunen, Milla Lindh, Katja Metsävainio ja Sirpa Virtanen.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)