§ 239 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun tuenosoitus Metsäkoulutus ry:n kannanottoon metsäkoneenkuljettajan osaamisalan saamiseksi omaksi hakukohteeksi

Lataa  Kuuntele 

TRE:6216/12.01.00/2022

Päätöspäivämäärä

7.9.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Mari K Nieminen, p. 040 801 6709 etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, p. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Metsäkoulutus ry on valmistellut kannanoton, jossa esitetään metsäalan perustutkinnon metsäkoneenkuljettajan osaamisala lisättäväksi Valtioneuvoston asetukseen 699/2017 § 2.

Metsäkoulutus ry:n kannanotossa todetaan, että metsäkoneenkuljettajan ammattiin soveltuvien opiskelijoiden tunnistamiseksi jo opintoihin hakeutumisvaiheessa sekä niukentuvan metsäkonekoulutusresurssin kohdentamiseksi tuloksekkaasti, tulee ottaa käyttöön soveltuvuuskokeet. Ammatilliseen koulutukseen metsäalalle hakeuduttaessa hakukohde nyt on koko metsäalan perustutkinto sisältäen metsäkoneenkuljettajan, metsäkoneasentajan, metsäenergian tuottajan ja metsuri-metsäpalvelujen tuottajan osaamisalat. Soveltuvuuskoe koskisi kaikkia näitä osaamisaloja, mikä ei ole perusteltua. Jotta soveltuvuuskoe koskisi metsäalalla ainoastaan metsäkoneenkuljettajan osaamisalaa, tulisi siitä muodostaa oma hakukohteensa. Poikkeuksellisesti perustutkintojen suoraan osaamisaloille haettavat hakukohteet on mainittu Valtioneuvoston asetuksen 699/2017 § 2. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään Tampereen seudun ammattiopisto Tredun tuen osoitus liitteenä olevalle Metsäkoulutus ry:n kannanotolle.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari