§ 258 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen vakituiseen virkasuhteeseen Tredun Hervannan kampukseen 1.10.2022 alkaen 

Lataa  Kuuntele 

TRE:5269/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.9.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Marko Kankaanpää puh. 040 530 8540,​ etunimi. sukunimi1@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus, Kirsi Viskari, puh. 0400 376420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen tuntiopettajan (taideteollisuusala) tehtävä on ollut julkisesti haettavana 19.7. -​2.8.2022 hakukoodi TRE-01-1179-22.

Ilmoituskanavat olivat te-palvelut.fi, tampere.fi, kuntarekry, Oikotie, Facebook, Linkedin ja Twitter.

Taideteollisuusalan tuntiopettajan tehtävänä on koru- ja pienesinevalmistuksen ammatillisten aineiden opetus ja näyttötilaisuuksien suunnittelu, ohjaus ja arviointi. Tehtävään liittyy myös tärkeänä osana yhteistyö Työllisyyspalvelujen, Te-palvelujen ja alueen yritysten kanssa, sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Tehtävä edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja tiimitaitoja ja tuoretta työkokemusta ammatillisen oppilaitoksen uudistuneesta toimintaympäristöstä sekä vahvaa näyttöä toimia myös erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden omaopettajana. Lisäksi edellytetään jalometallialan perustekniikoiden ja suunnittelumenetelmien tuntemista sekä erityisesti erilaisten muovaavien- , liitos- ja valumenetelmien tuntemista.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 mukaan. Soveltuvan erikoisammattitutkinnon suorittaneet huomioidaan kelpoisina hakijoina. Tehtävässä arvostetaan tietokoneavusteisen suunnittelun ja valmistamisen työkokemusta korualalta. Eduksi katsotaan Teams-, Moodle- ja Wilma-ohjelmistojen käyttökokemus.

Tehtävää haki hakuaikana kolme (3) hakijaa, joista yksi (1) täytti kaikki vaaditut kelpoisuusehdot.

Haastatteluun kutsuttiin kaikki kolme (3) hakijaa. Haastattelut pidettiin 4.8.2022 ja 11.8.2022. Haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö Marko Kankaanpää ja koulutuspäällikkö Janne Pietiläinen.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista tekniikan EAT *********tehtävään soveltuvin.


Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö:134565

Vakanssinumero: 41022616

Virkanimike: Tuntiopettaja

Asema: Muu

Esihenkilö: Marko Kankaanpää

Virkaehtosopimus: OVTES, osio C

Hinnoittelu: OVTES,​ osio C,​ liite 1,​ hinnoittelutunnus 4 11 07 00 4.

Esihenkilöasema: Ei

Työaikamuoto: Kokoaikaisen opettajan vuosityöaika on 1500 tuntia vuodessa eli keskimäärin 37,​5 tuntia viikossa.
Palkka,​ työaika ja kustannusten jako vahvistetaan työaikasuunnitelman mukaan perusteena OVTES ja kelpoisuusasetus 1998/986.

Palkkakustannukset: tili 134565, kustannuspaikka 134565, toiminto 508.

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 § (Työnantajan velvollisuus pyytää rikosrekisteriote nähtäväksi).
 

Johtaja, ammatillinen koulutus päätösvalta perustuu palvelualueen johtajan päätökseen. Elinvoiman- ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö 16.6.2022 § 69 (toimintasäännön liite ammatillinen koulutus -henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.8.2022 alkaen).

 

 

Päätös

Tekniikan EAT ********* otetaan tuntiopettajan vakituiseen virkasuhteeseen 1.10.2022 alkaen.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Hepolamminkadun toimipiste, toimintoalue 508.

Tehtävään valittu on esittänyt hyväksyttävän selvityksen terveydentilastaan sekä rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukaisen rikostaustaotteen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari