Kaupunginhallitus, kokous 19.9.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 367 Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleisten periaatteiden päivittäminen 

TRE:6208/00.01.01/2022

Valmistelija

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Lauri Savisaari, puh. 040 801 6081 ja suunnittelija Susanna Lundström, puh. 040 355 8745, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien periaatteiden mukaisesti. Tähän saakka kaupunginhallituksen hyväksymä Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet -asiakirja (hyväksytty 23.11.2009 § 666, päivitetty 25.11.2019 § 503) on sisältänyt sekä yleiset periaatteet että yksittäisten avustusten myöntämisperusteet ja hakuohjeet.

Esitetään, että Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet -asiakirja korvataan uudella asiakirjalla Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet. Hallintosäännön mukaisesti asiakirjassa ei jatkossa määritellä yksittäisten avustusten myöntämisperusteita. Lautakunnat tulevat syksyn 2022 aikana määrittelemään oman vastuualueensa osalta yhteisöille jaettavien avustusten ja yksityishenkilöille myönnettävien apurahojen muodot sekä myöntämisperusteet.

Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet -asiakirjaan on selkeytetty avustustoiminnan terminologiaa, täsmennetty avustusehtoja ja yleisiä myöntämisperusteita sekä määritelty uusia käytäntöjä kumppanuuden vahvistamiseksi ja valvonnan kehittämiseksi. Asiakirjaan on tehty myös muita teknisluonteisia muutoksia. Sisällölliset muutokset on koottu oheismateriaaliin.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet -asiakirja korvataan uudella asiakirjalla Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet. Korvattavassa asiakirjassa määritellyt yksittäisten avustusten myöntämisperusteet ovat voimassa, kunnes lautakunnat päättävät oman vastuualueensa osalta avustusten ja apurahojen muodoista sekä myöntämisperusteista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Lauri Savisaarelle, johtaja Leena Viitasaarelle, suunnittelupäällikkö Mika Vuorelle sekä suunnittelija Susanna Lundströmille. He olivat läsnä kokouksessa tämän asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Lauri Savisaari, Susanna Lundström, Mika Vuori, Hanna Karojärvi, Heini Ruski, Jyri Nuojua, Janne Kytö, Katja Korhonen, Riikka Viitaniemi, Anna Szalay, Venla Moisala, Juha Ahonen, Päivi Niskanen, Jukka Etu-Seppälä, Anna Henttonen, Pekka P. Paavola, Kirsi Nurmio, Sannamaria Ahola, Kristiina Järvelä, Mia Lumio, Tatjaana Julin, Tuula Mikkonen, Timo Antikainen, Anna-Kaisa Heinämäki, Teppo Rantanen, Jarkko Vesapuisto, Mikko Nurminen, Kaisu Kammonen, Teija S. Ahonen, Kristiina Lehtinen, Päivi Lehtinen, Teemu Irri, Jaana Hartman, Jukka Varonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.