§ 148 Pysäyttämiskiellon asettaminen ja muun liikenteenohjauksen päivittäminen Lähteenkadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:7567/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

2.11.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Jukka Uusitalo, puh. 040 800 7582, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lähteenkatu on moottoriajoneuvoliikenteelle yksisuuntainen katu, jossa pyöräliikenne on sallittu molempiin suuntiin. Kadunvarsipysäköinti on sallittua molemmin puolin katua. Kadun itäpäässä on lyhyt pyöräkaista, jonka kautta pyöräilijä siirtyy Kalevan puistotieltä Lähteenkadulle. Siirtyminen on hankalaa, koska autoja on välillä pysäköity pyöräkaistan päälle tai välittömästi ennen pyöräkaistaa. Liikennejärjestelyjen selkeyttämiseksi kadun itäpäähän pohjoisreunalle lisätään lyhyelle matkaa pysäyttämiskielto, jotta pyöräilijän siirtyminen ajoradalle on mahdollista.

Aaltosenkatu välillä Lähteenkatu–Sorsapuisto on moottoriajoneuvoliikenteelle yksisuuntainen katu, jossa pyöräliikenne on sallittu molempiin suuntiin. Kadun länsireunalla on yksisuuntaisesta kadusta kertova liikennemerkki, jonka yhteydestä kuitenkin puuttuu lisäkilpi, jonka mukaan yksisuuntaisuus ei koske pyöräliikennettä. Yksisuuntaisuudesta kertova liikennemerkki uusitaan ja sen yhteyteen lisätään lisäkilpi, jonka mukaan yksisuuntaisuus ei koske pyöräliikennettä.

Samassa yhteydessä poistetaan turha pysäköintikieltomerkki Lähteenkadulta sekä päivitetään Lähteenkadun ja Aaltosenkadun risteyksen suojatiemerkkejä. Asiasta on laadittu liikennemerkkisuunnitelma, piir.nro. 1/22062.

 

Päätös

Lisätään liikennemerkki C37 Pysäyttäminen kielletty, poistetaan liikennemerkki C38 Pysäköinti kielletty ja uusitaan liikennemerkit E1 Suojatie ja E14 Yksisuuntainen tie lisäkilpineen liikennemerkkisuunnitelman, piir.nro. 1/22062, mukaisesti.

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell