§ 63 Harjoittelusopimuksen hyväksyminen Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n (HAMK) ja Tampereen kaupungin välillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8517/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

14.12.2022

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

HR-asiantuntija Ilona Satola, puh. 041 730 1731, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sopimuksen mukaan Tampereen kaupunki järjestää resurssiensa mukaisesti harjoittelua ja ohjausta ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan tutkinto-opiskelijoille. Tampereen kaupunki toteuttaa ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien mukaisen harjoittelun ja varmistaa harjoittelun laadun.

Harjoittelun tulee olla suunnitelmallista ja ohjattua, ja sen yksityiskohdat täsmennetään Hämeen ammattikorkeakoulun nimeämän opettajan, harjoitteluyksikön nimeämän ohjaajan/ohjaajien ja opiskelijan yhteistyönä. Harjoitteluun liittyvästä käytännön toteutuksesta sopivat ammattikorkeakoulun ja harjoitteluorganisaation opiskelijaohjauksesta vastaavat henkilöt.

Sopimus ei velvoita Tampereen kaupunkia ottamaan harjoittelijoita.

Harjoittelusopimuksen tarkemmat sisällöt on kuvattu päätöksen liitteessä Sopimus Tampereen kaupungin ja Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ammattitaitoa edistävän harjoittelun järjestämisestä.

Tampereen kaupunki suhtautuu myönteisesti opintoihin kuuluviin harjoitteluihin ja haluaa tarjota opiskelijoille laadukasta ohjausta harjoittelujaksoilla.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii henkilöstöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Niina Pietikäinen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii HR-asiantuntija, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Ilona Satola. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Sopimus tulee voimaan molempien osapuolten allekirjoituksin ja on voimassa toistaiseksi, kuitenkin siten kuin osapuolten välisessä sopimuksessa on sovittu.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta sopimusten hyväksymisestä palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (HAMK) haluaa solmia Tampereen kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen tutkinto-opiskelijoiden harjoittelujen järjestämisestä Tampereen kaupungin yksiköissä.

Hyväksytään sopimus Tampereen kaupungin ja Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ammattitaitoa edistävän harjoittelun järjestämisestä.

Yksittäisistä harjoittelujaksoista ja sen yksityiskohdista sovitaan erikseen Hämeen ammattikorkeakoulun nimeämän opettajan, harjoitteluyksikön nimeämän ohjaajan/ohjaajien ja opiskelijan yhteistyönä. ammattikorkeakoulun opiskelijan ja harjoittelupaikan välillä.

Sopimuksen vastuuhenkilö on henkilöstöjohtaja.

Allekirjoitus

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen