Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta, kokous 21.12.2022

§ 65 Linja-autojen varaosahankintojen kilpailuttaminen 

TRE:5596/02.07.01/2021

Valmistelija

  • Keinonen Kalle, Kalustopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen, puh. 050 3769 213, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kalustopäällikkö Kalle Keinonen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen linja-autojen huolto- ja varaosahankinnat tulee kilpailuttaa, sillä osien yhteenlaskettu vuosiarvo ylittää erityisalojen hankintalain (1398/2016) kynnysarvon.

Hankinta koskee Volvo- ja Solaris-merkkisten linja-autojen huolto-osia ja varaosia.

Kilpailutuksen ehtoihin määriteltäväksi sopimuskaudeksi esitetään kahta vuotta. Huolto- ja varaosien tilaaminen on tarkoituksenmukaista järjestää kyseisen mallin mukaisesti myös jatkossa, joten sopimusta voidaan jatkaa toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella. Aiemmin järjestettyjen markkinavuoropuhelujen perusteella todettiin, että tavaroiden saatavuuden, sekä pienten ja keskisuurten yritysten osallistumismahdollisuuden varmistamiseksi hankinta on tarkoituksenmukaista jakaa 29 osa-alueeseen, joista jokaiseen valitaan enintään kolme toimittajaa.

Hankinnan arvioitu veroton kokonaisarvo optiovuosineen on noin 8.000.000 euroa liitettynä maininnalla, että tarjouspyynnössä ilmoitetut hankintamäärät eivät sido tilaajaa. Kyseessä on avoimesti kilpailutettava tavarahankinta, johon sovelletaan erityisalojen hankintalakia (1398/2016). 

Hankinnan arvo ylittää erityisalojen hankintalain (1398/2016) kynnysarvon.

Hankinnan luonne ja laajuus huomioiden on tarkoituksenmukaista käyttää hankinnassa Tampereen kaupunkikonsernin sidosyksikön Tuomi Logistiikka Oy:n palveluita.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Keinonen Kalle, Kalustopäällikkö

Toimitusjohtaja Pekka Pirhonen:

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta päättää, 

että aloitetaan avoin, erityisalojen hankintalain (1398/2016) kynnysarvon ylittävä, tarjouskilpailu koskien Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen huolto- ja varaosahankintoja ja

että välittömästi käynnistettävästä hankinnasta julkaistaan ilmoitus mahdollisimman nopeasti ja

että kilpailutettavan hankintasopimuksen sopimuskausi on kaksi vuotta, jota on mahdollista jatkaa toistaiseksi voimassa olevalla optiokaudella ja

että kilpailutuksen toteuttamisessa käytetään Tuomi Logistiikka Oy:n palveluita ja

että Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunta tekee hankintaa koskevan päätöksen kilpailutuksen päätyttyä ja hankintaoptiota koskevan päätöksen ennen varsinaisen sopimusajan päättymistä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.