§ 124 Microsoft Windows 11 -päivitysprojektin toteutuksen tilaus Tietoevry Connect Finland Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:8595/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.12.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-päällikkö Juha K Haapamäki, p. 040 801 6017, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi ja ICT-palveluvastaava Riku Vornanen, p. 0400 818 983, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, p. 040 5811 477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hämeenkyrön kunnan,​ Kangasalan kaupungin,​ Lempäälän kunnan,​ Nokian kaupungin,​ Oriveden kaupungin,​ Pirkkalan kunnan,​ Tampereen kaupungin,​ Vesilahden kunnan ja Ylöjärven kaupungin ja Tieto Finland Oyn (nykyisin Tietoevry Connect Finland Oy) välillä on kuntakohtaiset, 9.11.2015 allekirjoitetut toistaiseksi voimassa olevat palvelusopimukset perustietotekniikka-​ ja integraatiopalveluista.

Tampereen kaupunki ja kehyskunnat ovat käyttäneet Microsoft Windows 10 -käyttöjärjestelmää hallinnon työasemaympäristössä vuodesta 2018 alkaen, jolloin toteutettiin edellinen laajempi käyttöjärjestelmäpäivitys. Microsoft on julkaissut Windows 11 -käyttöjärjestelmän laajempaan jakeluun 10/2021. Windows 11 mahdollistaa aiempaa paremmin uusien hallintajärjestelmien (esim. Intune-pilvihallinta) käytön, mikä helpottaa työasemaympäristön ylläpitoa ja hallintaa sekä parantaa kustannustehokkuutta ja tietoturvallisuutta merkittävästi. Tämän vuoksi on perusteltua käynnistää käyttöönottoprojekti, jossa hallinnon ja opetuksen työasemat päivitetään Microsoft Windows 11 -käyttöjärjestelmätasolle sekä käytössä olevien että uusien laitteiden osalta.

Windows 11 -lisenssikustannukset sisältyvät voimassaoleviin Microsoftin EA-lisenssisopimuksiin.

Perustietotekniikka- ja integraatiopalveluiden palvelusopimuksen liitteen 5.d Työasemaympäristön palvelut (hallinto) luvun 2.4.1 "Vakiointi" ja liiteen 5.e.1 Työasemaympäristön palvelut (Tampere opetus) luvun 2.3.1 mukaan Windows-versiopäivitykset sisältyvät palveluun, mutta niitä ei tehdä automaattisesti, vaan niistä sovitaan ja ne hinnoitellaan erikseen. Nyt kyseessä oleva päivitys sisältyy voimassa olevaan toimittajan ja Tampereen seudun yhteiseen palveluiden kehittämisen tiekarttaan.

Tietoevry Connect Finland Oy on antanut tarjouksen seudullisesta käyttöönottoprojektista, jonka arvonlisäveroton kustannus koko seudun osalta on 241 000 euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 180 000 euroa. Tampereen kehyskuntien tietohallinnon johtoryhmä on hyväksynyt osaltaan kyseisen hankinnan kokouksessaan 15.9.2022. Kustannukset sisältyvät tietohallinnon seudullisen johtoryhmän hyväksymään budjettiin.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​ hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan Microsoft Windows 11 -päivitysprojektin toteutus Tietoevry Connect Finland Oy:ltä.

Tilauksesta aiheutuvat kustannukset kohdennetaan projektirakenteen osalle K1130_ICT_22_19.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä