§ 126 CGI Suomi Oy Pegasos tietovaraston sopimuksen siirto Pirkanmaan hyvinvointialueelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:8831/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

27.12.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintokoordinaattori Sanna Ahonen,​​ puh. 040 5141809,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​​ puh. 0405811477,​​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain mukainen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023. Tampereen kaupungilla on sopimus CGI Suomi Oy:n kanssa Pegasos tietovarastosta (sopimus S10046725). Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023, jolloin sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu siirtyy Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle. 

Terveyspalvelujen toiminnan turvaamiseksi on Tampereen kaupungin nimissä olevat sopimukset siirrettävä Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Pirkanmaan hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa siirtyvät edellä mainitun sopimuksen osalta tilaajan vastuut, velvoitteet ja oikeudet Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle.

Siirtosopimus liitteineen on salassa pidettävä, peruste JulkL (621/1999) 24.1 §:n 20-kohta.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen 1 mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-​hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksyn Tampereen kaupungin ja CGI Suomi Oy:n välisen Pegasos tietovarastoa koskevan sopimuksen siirtämisen Pirkanmaan hyvinvointialueelle ja sopimuksen siirtämisestä laaditun siirtosopimuksen.

Sopimus on osa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä ja sopimusta tulee soveltaa 1.1.2023 alkaen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Sopimus voidaan laittaa heti täytäntöön vailla lainvoimaisuutta hallintolain 49 f §:n 2 mom. nojalla.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä