§ 21 Yhteistyösopimuksen hyväksyminen Lastenklinikoiden Kummit ry:n oppilaitoskumppanuudesta vuodelle 2023

Lataa  Kuuntele 

TRE:183/12.01.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutusjohtaja Virpi Siiranen, p. 050 441 8823, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Kirsi Viskari,​ p. 0400 376 420,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lastenklinikoiden Kummit ry on laatinut yhteistyösopimuksen Tampereen kaupungille, Tampereen seudun ammattiopisto Tredulle koskien oppilaitoskumppanuutta ja yhteistyötä. Sopimuksella Tredu toimii Lastenklinikoiden Kummien oppilaitoskumppanina vuonna 2023. Yhteistyön tavoitteena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tehdä hyvää opintojensa ohessa sekä osana opintoja ja yhteistyössä kerätä varoja Kummien työhön Tampereen yliopistollisen lastensairaalan hyväksi. Varat käytetään potilasviihtyvyyden, laitehankintojen, tutkimuksen ja mielenterveystyön hyväksi. 

Oppilaitos kumppanina ja #kummitilassa voi toteuttaa yhteistyötapahtumia kumppanuusvuoden aikana. Kumppanuusoppilaitoksen tavoitteena on kerätä 10 000 euroa pienten potilaiden hyväksi. Lisätietoja yhteistyön toteuttamisesta liitteessä 1 (salassa pidettävä, JulkL 24.1 §:n 20-kohta).

Kummioppilaitostoiminta sopii Tredun 10-vuotisjuhlien yhteyteen vuonna 2023 ja strategisen ohjelman toteuttamiseen. Missionsa mukaisesti Tredu toimii yhteiskuntavastuullisesti ja edistää hyvää elämää. Yhdeksi Tredun arvoista on määritelty reiluus, jonka kuvauksen mukaan ollaan reiluja toisille, vaalitaan kestävyyttä, moninaisuutta ja toimitaan tasavertaisesti tehden yhteistyötä ja rakentaen tulevaisuutta yhdessä kumppanien kanssa. Yksi Tredun kehittämisen kärjistä on Kestävä elämäntapa, jonka tavoitteena on toimia osallisuutta sekä hyvinvointia vahvistaen.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin, Tamperen seudun ammattiopisto Tredun ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n välinen yhteistyösopimus oppilaitoskumppanuudesta vuodelle 2023.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman. 

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari