§ 31 Lempäälän Virta-kampuksen kalusteiden luovutussopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1323/02.07.02/2023

Päätöspäivämäärä

28.2.2023

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Harri Jokinen, p. 040 806 3056, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kalusteiden luovutussopimus koskee Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Lempäälän toimipisteen Virta-kampuksen kalusteita. Tredu on kiinteistössä vuokralla ja vuokran määrä muodostuu pääomavuokrasta, tonttivuokrasta, kalustevuokrasta ja ylläpitovuokrasta. Tredun maksamalla kalustevuokralla on katettu vuokrakohteen ensikertainen kalustaminen. 

Virta-kampuksen rakennusinvestointiin kuuluivat aikoinaan kiinteä kalustus, varustus ja laitteet, mutta eivät irtokalusteet ja -varusteet sekä opetusvarusteet ja -laitteet (yhteiskäyttöisten tilojen varustusta lukuun ottamatta). Nämä hankinnat kuuluivat ns. ensikertaiseen kalustamiseen, joka oli suunnitteluineen käyttäjien vastuulla. Lempäälän ensikertaisen kalusteiden ja varusteiden hankinnasta sovittiin Tredu-Kiinteistöt Oy:n kanssa, että yritys tilaa ja rahoittaa ne, ja perii Tredulta kalustevuokraa viiden vuoden ajan.

Nyt kalusteiden vuokra-aika on päättynyt. Tredu-Kiinteistöt Oy:n taseessa on ollut luovutussopimuksen liitteen 1 mukaiset kalusteet, joiden omistusoikeus siirtyy luovutuksella nyt Tredulle.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 9.12.2022 § 139 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.) 

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun (Y-tunnus 0211675-2) ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n (Y-tunnus 2605630-1) välinen kalusteiden (Virta-kampus: Valkeakoskentie 19, Lempäälä) luovutussopimus esityksen mukaisesti. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskeva päätös on saanut lainvoiman. 

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari