§ 4 Joiner 4.0 -projektin mandaatin hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1592/02.04.01/2023

Päätöspäivämäärä

16.3.2023

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden koordinaattori Anna-Maija Siirtonen, puh. 040 800 4018,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, puh. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana yhtenä osatoteuttajana Erasmus+ KA220-VET yhteishankkeen Joiner 4.0 - Digitale Schlüsselkompetenzen in der Ausbildung für Tischler (ID: KA220-VET-27EAB5B6) rahoitushaussa. Projektin koordinaattorina toimii ammatillinen oppilaitos Emil-Possehl-Schule Lübeck Saksasta. Projektin muut osatoteuttajat ovat ammatillisia PUUalan oppilaitoksia Saksasta, Tsekistä, Tanskasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Rahoitushaku on Erasmus+ ammatillisen koulutuksen kumppanuushankkeiden KA220-VET rahoitushaku, jossa rahoitetaan ammatillisen koulutuksen kansainvälisyyden kehittymiseen keskittyviä projekteja. Rahoitettavissa hankkeissa organisaatiot kehittävät ja vahvistavat partneriverkostoja ja lisäävät toimintojensa kansainvälisyyttä. Hankkeissa tavoitteena voi olla esimerkiksi kehittää uusia innovaatioita tai vaihtaa kokemuksia toisten ammatillisen koulutuksen parissa toimivien kanssa.

Projektin tavoitteena on digitaalisten työkalujen ja oppimismenetelmien kehittäminen PUUsepänalan ammatilliseen koulutukseen (digitaalinen ulottuvuus). Mukana partnerikoalitiossa on myös puualan yrityksiä. Jokaisessa maassa järjestetään projektin aikana teemallisia työpajoja opettajille ja opiskelijoille. Projektin aikana tehdään yritysten ja opettajien suunnittelemana eri teemoista opetusmateriaalia ja opetuskokonaisuuksia, joita testataan projektin aikana kaikissa kumppaniorganisaatioissa sekä yhteisissä työpajoissa. Projektin taustalla on puualan koulutuksen vastaaminen muuttuviin osaamistarpeisiin ja erityisesti eri teknologioiden hyödyntämiseen opetuksessa ja PUUalan tuotesuunnittelussa.

Hankkeen koordinaattori on toimittanut allekirjoitettavaksi partnerimandaatin, jolla Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu valtuuttaa koordinaattorin

- jättämään rahoitushakemuksen puolestaan rahoittajalle,

- vastaanottamaan avustuksen sen edelleen maksamiseksi Tampereen kaupungille,

- allekirjoittamaan puolestaan rahoitusta koskevan sopimuksen rahoittajan kanssa, mikäli projektille myönnetään rahoitus,

- toimimaan puolestaan rahoitussopimusta koskevissa asioissa.

Samalla Tampereen kaupunki / Tampereen seudun ammattiopisto Tredu sitoutuu toimittamaan koordinaattorille rahoittajan pyytämät tiedot. Mandaatilla vakuutetaan, ettei Tampereen kaupunki / Tredu ole hakenut hankkeen toimintaan rahoitusta muualta.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen päätökseen 9.12.2022 § 139 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.1.2023 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin / Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Emil-Possehl-Schule Lübeck:n välinen Joiner 4.0 -projektin mandaatti.

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia loppullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala