§ 51 Yrittäjyyskasvatuksen koulutuspalvelun hankinta perusopetuksen 6.- ja 9. -luokkalaisille Tampereelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:396/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

3.5.2023

Päätöksen tekijä

Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen (puh. 040 806 3533), Tuomi Logistiikka Oy / Hankinta-asiantuntija Aki Mäki (puh. 041 730 9381,​ aki.maki@tuomilogistiikka.fi)

Lisätietoja päätöksestä

Perusopetuksenjohtaja,​ Kristiina Järvelä,​ puh. 0408004678,​ kristiina. jarvela@tampere.fi  

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin toimeksiannosta tarjouksia Yrittäjyyskasvatuksen koulutuspalvelun hankinnasta perusopetuksen 6.- ja 9. -luokkalaisille Tampereelle kahden vuoden sopimuskaudelle. Hankintasopimusta on mahdollista jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä kahden vuoden mittaisella optiokaudella. Tilaaja tekee päätöksen optiokauden käyttämisestä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 15.03.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Hankintaa ei ollut jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Tarjouksen jättivät määräaikaan, 18.4.2023 klo 12.00 mennessä, seuraava tarjoaja (y-tunnus nimen jälkeen suluissa):

1.    Talous ja nuoret TAT ry (0202391-9)

 

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen

Hankintalain 113 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Tarjouskilpailuun saapunut tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten vertailu

Hankintalain ehtojen mukaisesti tarjousten vertailussa huomioitiin ainoastaan tarjouspyynnön mukaiset tarjoukset.

Valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin hinnaltaan halvin tarjous. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytettiin ainoastaan halvinta hintaa, koska laatu on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa.

Hinnan vertailun kokonaispisteet (100,00 vertailupistettä) oli seuraava:

- Kokonaispalvelun hinta/lukuvuosi (alv 0%)

Tarjoajien kokonaisvertailupisteet olivat seuraavat:

Talous ja nuoret TAT ry: 100,00 vertailupistettä

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain 80 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja,​ joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on tarkastanut Talous ja nuoret TAT ry:n soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Talous ja nuoret TAT ry täyttävät tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset.

Hankintayksikkö on tarkastanut hyväksytysti tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset yllä mainitulta tarjoajalta ennen hankintapäätöstä tarjouspyynnön liitteenä olevasta velvoitteidenhoitoselvitys liitteestä.

Yllä mainitun tarjoajan tulee toimittaa hankintayksikölle ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista hyväksytyt rikosrekisteriotteet (hankintamenettelyote) ja yhteisösakko-ote.

 

Asiakirjojen julkisuus

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tuomi Logistiikka Oy:n sähköisessä arkistossa,​ josta niitä voi tarvittaessa tiedustella (hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi).

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista, sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 360 000 € sisältäen mahdollisen optiokauden. Option käyttöönotosta tehdään erillinen päätös.

 

Päätös

Sopimus Tampereen kaupungin Yrittäjyyskasvatuksen koulutuspalvelun hankinnasta perusopetuksen 6.- ja 9. -luokkalaisille Tampereelle hankinnasta tehdään seuraavan tarjoajan kanssa (y-tunnus nimen jälkeen suluissa):

1.    Talous ja nuoret TAT ry (0202391-9)

Sopimukset tehdään kahden vuoden sopimuskaudelle. Sopimuskausi pyritään käynnistämään mahdollisimman pian hankintapäätöksen saatua lainvoiman. Sopimusta on mahdollista jatkaa alkuperäisin ehdoin yhdellä kahden vuoden mittaisella optiokaudella. Tilaaja tekee päätöksen optiokauden käyttämisestä.

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 360 000 € sisältäen mahdollisen optiokauden.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun siitä tehty päätös on saanut lainvoiman ja hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

Allekirjoitus

Perusopetuksenjohtaja,​ Kristiina Järvelä