§ 53 Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinnan keskeyttäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:2738/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

12.5.2023

Päätöksen tekijä

Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Maija Viherkari, puh. 041 730 6388, etunimi.sukunimi@tampere.fi, Kehittämispäällikkö Harri Jurvela, puh. 040 806 2829, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja kilpailutusasiantuntija Eveliina Seppi, puh 040 665 2064, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä, puh. 040 800 4678, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kehittämispäällikkö Harri Jurvela ja erikoissuunnittelija Maija Viherkari:

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalinen arviointityökalusta. Sopimus alkaisi sopimuksen allekirjoituksesta ja olisi voimassa kaksi vuotta. Määräaikaisen sopimuksen jälkeen sopimus jatkuisi toistaiseksi voimassa olevana, jollei tilaaja toisin ilmoittaisi ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä.

Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon ylittävä tavarahankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 29.4.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa

Hankintalain (1397/2016) 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä.

Hankintayksikkö haluaa varmistua menettelyn oikeellisuudesta. Hankintayksikkö on havainnut, että tarjouspyyntöä tulee korjata. Korjaukset koskevat hankinnan hintaliitteen kaavoja. Tämän vuoksi hankintayksikkö on päätynyt keskeyttämään 458360 / Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalinen arviointityökalu kilpailutuksen. Nykyisen oikeuskäytännön perusteella kyseisiä tietoja ei voida muokata tarjouspyyntöön korjausilmoituksella.

Hankinnan keskeyttämiselle on näin ollen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Hankinta esitetään keskeytettäväksi ja uudelleen kilpailutettavaksi. Uudella kilpailutuksella pyritään varmistamaan riittävä kilpailu ja hankintamenettelyn oikeellisuus.

Tarjousasiakirjojen julkisuus

Asiakirjojen julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 17 kohdan perusteella tarjousasiakirjat ovat salaisia siihen saakka, kunnes hankintayksikkö on tehnyt uuden hankintamenettelyn, jota koskeva hankintapäätös on saanut lainvoiman.

 

Päätös

Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinta keskeytetään.

Allekirjoitus

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä