Vanhusneuvosto, kokous 12.4.2023

Pöytäkirja on tarkastamaton

§ 20 Joukkoliikenteen eläkeläisalennuksen ulottaminen ilta-aikaan 

TRE:1861/02.04.03/2023

Valmistelija

  • Nurmio Kirsi, Suunnittelija

Perustelut

Vanhusneuvostolle on tullut tamperelaisilta ikäihmisiltä paljon toiveita ulottaa joukkoliikenteen matkakorttien eläkeläisalennus myös ilta-aikaan. Vanhusneuvosto ymmärtää hyvin, että alennusta ei saa vilkkaimpaan työmatkalaisaikaan ja tällä on tarkoitus ohjata ikäihmisiä kulkemaan hiljaisimpina aikoina aina kun mahdollista, mutta iltaisin busseissa ja ratikoissa on jo hiljaisempaa eikä em. syy siis päde ilta-aikoihin. 

Vanhusneuvosto epäilee, että vanhanaikainen käsitys ikäihmisistä on vaikuttanut siihen, että eläkeläisalennus ei ole voimassa ilta-aikaan. Nykyaikainen ikäihminen käy opiskelemassa kursseilla, teattereissa, konserteissa ja peleissä ja tarvitsee siis alennuksensa myös silloin.

On myös mahdollista, että tekniikka ei aikaisemmin ole mahdollistanut kahden eri aikarajauksen ottamista käyttöön, mutta se este on varmaankin nykyteknologialla jo pystytty ohittamaan.

Niinpä Tampereen vanhusneuvosto esittää, että joukkoliikenteen eläkeläisalennus otetaan käyttöön ainakin arkisin myös klo 18-00 väliselle ajalle.

Päätösehdotus oli

Vanhusneuvosto esittää Tampereen seudun joukkoliikenteelle ilta-alennuksen käyttöönottoa eläkeläisille.

Päätös

Vanhusneuvosto esittää Tampereen seudun joukkoliikenteelle ilta-alennuksen käyttöönottoa eläkeläisille.

Tiedoksi

Mika Periviita