Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 15.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 69 Tampereen Vesi Liikelaitoksen 2023 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 1 - 4  

TRE:6164/02.02.01/2022

Valmistelija

  • Liljaranta Sanna, Talous- ja hallintopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hallintopäällikkö, Sanna Lijaranta, puh.040 482 7465, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela, ​puh. 040 556 0604, ​etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Perustelut

Palvelu- ja vuosisuunnitelman katsauksessa raportoidaan johtokunnan alaiseen toimintaan liittyvät keskeiset toimenpiteet, talouden toteuma ja ennuste sekä riskienhallinta.

Tampereen Veden strategiaa ja muita pitkän aikavälin tavoitteita toteutetaan palvelu- ja vuosisuunnitelmassa määritellyillä toimenpiteillä. Tampereen Veden toiminnan osalta tammi-huhtikuu raportointikauden toimenpiteiden ennustetaan joko toteutuvan suunnitellusti vuoden 2023 loppuun mennessä tai arvioidaan vasta loppuvuonna.

Liikevaihto huhtikuun loppuun mennessä oli 23,8 milj. euroa. Liikevaihto ylitti edellisen vuoden 1,6 milj. eurolla ja toteutui lähes suunnitellun suuruisena. Liikevaihdon odotetaan toteutuvan suunnitellusti 73,6 milj. eurolla vuoden loppuun mennessä. Aineiden ja tarvikkeiden ostot toteutuivat edellisvuotta suurempina, mutta suunniteltua pienempinä. Palvelujen ostot olivat 3,4 milj. euroa ja ne toteutuivat edellisvuotta ja suunniteltua suurempina. Henkilöstökulut olivat 2,9 milj euroa toteutuen hieman edellisvuotta suurempina ja ylittivät suunnitellun 0,2 milj. eurolla. Liiketoiminnan muut kulut kokonaisuutena toteutuivat edellisvuotta ja suunniteltua suurempina. Ennustetta on muutettu kuluerien välillä, mutta liikeylijäämän ennustetaan toteutuvan suunnitellun 28,8 milj. euron suuruisena vuoden loppuun mennessä.

Huhtikuun loppuun mennessä investointien kokonaistoteuma oli 5,8 milj. euroa ja tässä vaiheessa vuotta investointien suunnitellaan toteutuvan muutetun vuosisuunnitelman 24,5 milj. euron mukaisesti vuoden loppuun mennessä. Verkostopuolen investoinnit ovat toteutuneet 5,4 milj. eurolla. Laitospuolella tammi-huhtikuun toteuma on 0,4 milj. euroa.

 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Niina Leino, Johanna Saarinen