Vammaisneuvosto, kokous 13.6.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Hyvinvointialueen vammaisneuvostolle viestittävät asiat 

TRE:8565/00.01.03/2022

Valmistelijan yhteystiedot

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Yhdenvertaisuuskoordinaattori Mikko Ala-Kapee, puh. 040 515 6166, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto keskustelee säännöllisesti kokouksissaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston käsittelyyn välitettävistä asioista.

Päätösehdotus oli

Kirjataan ja edelleen lähetetään tiedoksi hyvinvointialueen vammaisneuvostolle Tampereella tehdyt havainnot ja syötteet käsiteltäviksi asioiksi.

Päätös

Kirjataan tiedoksi seuraavat:

Vammaisjärjestöt ja Pirkanmaan hyvinvointialue järjestävät syksyllä neljä kaikille avointa webinaaria hyvinvointialueen vammaispalveluista. Webinaarien aiheet ja ajankohdat ovat alustavasti seuraavat:

6.9. klo 16–18 Vammaispalvelujen organisaatio ja palvelurakenteet
20.9. klo 16–18 Omais- ja perhehoito sekä henkilökohtaisen avun keskus
4.10. klo 16–18 Lähitorien palvelut, neuvonta ja ohjaus
25.10. klo 16–18 Vammaispalvelut arjen ja osallisuuden mahdollistajana

Tiedote vaikuttamistoimielimistä

Hyvinvointialueella on lakiin perustuvat nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto. Vaikuttamistoimielinten jäsenet muodostuvat kuntien vastaavista toimielimistä. Jatkossa kuntien vaikuttamistoimielimissä ei ole nimettyinä sote-palveluiden edustajaa. Vaikuttamistoimielimille laaditaan työjärjestykset, jotka ohjaavat toimintaa ja määrittelevät vaikuttamistoimielimen tarkoituksen, tehtävät ja toimintakäytännöt. Työjärjestyksissä huomioidaan vaikuttamistoimielinten yhteistyö kuntien ja hyvinvointialueen välillä.

Pirkanmaan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielimien toimialaan kuuluvat hyvinvointialueen sote-palvelut sekä pelastuspalvelut. Kuntien vaikuttamistoimielimien toimialaan kuuluvat jatkossa kunnille kuuluvat palvelut, kuten liikkuminen, vapaa-aikapalvelut ja elinympäristö. Hyvinvoinnin edistäminen, ennaltaehkäisevät palvelut sekä järjestöyhteistyö kuuluvat vaikuttamistoimielimien yhteiseen toimialaan. Kuntien vaikuttamistoimielimien kanssa yhteistyötä kehitetään. Kuntien vaikuttamistoimielimille järjestetään yhteisiä tilaisuuksia, jotka aloitettiin keväällä ja jatketaan syksyllä. Tilaisuuksissa keskustellaan yhteistyöstä sekä vaikuttamistoimielimien tehtävistä.

Lisätietoja saa: Suunnittelupäällikkö Annamari Tuominen, Järjestö- ja osallisuuskoordinaatio

Tiedoksi

Hyvinvointialueen vammaisneuvosto, annamari.tuominen@pirha.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)