§ 89 Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:2738/02.07.01/2023

Päätöspäivämäärä

22.6.2023

Päätöksen tekijä

Perusopetusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Maija Viherkari, puh. 041 730 6388, etunimi.sukunimi@tampere.fi, Kehittämispäällikkö Harri Jurvela, puh. 040 806 2829, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja hankinta-asiantuntija Eveliina Seppi, puh 040 665 2064, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Perusopetusjohtaja, Kristiina Järvelä, puh, 040 800 4678, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin perusopetuksen toimeksiannosta tarjouksia Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinnasta kaksi vuotta voimassa olevalle sopimuskaudelle. Kahden vuoden määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, jollei tilaaja toisin ilmoita ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä

Valituksi tulevasta tarjoajasta tulee tilaajan sopimuskumppani, joka vastaa hankittavien palveluiden tuottamisesta.

Sopimuskausi alkaa hankintasopimuksen allekirjoituksesta. Sopimus tullaan kilpailuttamaan julkisena hankintana säännöllisesti.

Hankintaa ei oltu jaettu osiin, koska se ei kokonaisuuden kannalta ollut tarkoituksenmukaista.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen nopeutettu avoin menettely. Kyseessä oli kansallisen kynnysarvon ylittävän palvelun hankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 15.5.2023 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa.

Tarjouksen jätti määräaikaan 31.5.2023 klo 12.00 mennessä yksi yritys: Lukuseula Oy (3137632-6)

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuuden tarkastaminen​

Hankintalain 74 §:n mukaisesti tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjouskilpailuun osallistunut tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu ​

Tarjouspyynnöllä ilmoitettuna valintaperusteena oli halvin hinta. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään ainoastaan halvinta hintaa, koska laatu on otettu huomioon vähimmäisvaatimuksissa.

Mikäli tarjouksia olisi tullut useampi kuin yksi, olisi tarjoukset vertailtu hinnan osalta.

Koska hankintaan saapui ainoastaan yksi tarjous, ei vertailua voitu toteuttaa tarjouspyynnössä kuvatulla tavalla. Tarjotun lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinnan soveltuvuudesta ja vaatimusten täyttymisestä varmistuttiin tarkastelemalla tarjouksessa ilmoitettuja tietoja tarjouspyynnössä ilmoitettujen vaatimusten suhteen.

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Hankintalain mukaan hankintayksikön on suljettava tarjoaja tarjouskilpailun ulkopuolelle, jos hankintayksikön tiedossa on, että tarjoajaa rasittaa jokin hankintalain 80 §:ssä luetelluista pakollisista poissulkemisperusteista. Hankintalain mukaan hankintayksikkö voi sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle tarjoajan, jota rasittaa jokin hankintalain 81 §:ssä luetelluista harkinnanvaraisista poissulkuperusteista.​ Hankintalain 83 §:n mukaan tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

​Hankintayksikkö on tarkastanut valittavaksi esitetyn tarjoajan soveltuvuuden (pois lukien rikosrekisteriotteen ja yhteisösakko-otteen tarkastaminen) ennen hankintapäätöstä. Tarjoaja on toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ja ne on tarkastettu hyväksytysti. Lukuseula oy täytti tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset.

 

Asiakirjojen julkisuus​

​Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Muutoksenhakua varten asiakirjat on saatavissa Tuomi Logistiikka Oy:stä ja asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi. ​

Hankinnan valmistelijana toimi Tuomi Logistiikka Oy:n hankinta-asiantuntija Eveliina Seppi. Asiantuntijoina hankinnassa toimivat Erikoissuunnittelija Maija Viherkari, puh. 041 730 6388, etunimi.sukunimi@tampere.fi, Kehittämispäällikkö Harri Jurvela, puh. 040 806 2829, etunimi.sukunimi@tampere.fi, ja kehittämispäällikkö Mikko Tiirikainen, puh. 0408063533, etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman. ​

Hankinnan arvonlisäveroton hankintalain mukainen arvo on sitoumuksetta 160 000 euroa sopimuskauden aikana.

Päätös

Sopimus Tampereen kaupungin perusopetuksen Lukutaidon, kirjoitustaidon ja matemaattisten taitojen digitaalisen arviointityökalun hankinnasta tehdään kahden vuoden sopimuskaudelle Lukuseula Oy:n (3137632-6) kanssa. Kahden vuoden määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, jollei tilaaja toisin ilmoita ennen määräaikaisen sopimuskauden päättymistä

Hankinnan arvonlisäveroton arvo sopimuskauden aikana on sitoumuksetta noin 160 000 €.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun siitä tehty päätös on saanut lainvoiman ja hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä, puh, 040 800 4678, etunimi.sukunimi@tampere.